LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-27-2005, 08:23 PM   #1
aeuzent
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Maryland, USA
Distribution: Ubuntu/Debian
Posts: 102

Rep: Reputation: 15
Sound Blaster Live! in Linux


I'm trying to set up my Sound Blaster Live! 24-bit in Fedora Core 3. I've posted several times about this and was suggested to install ALSA with emu10k1 support. I was given a set of insturctions that can be found here

I've gotten to the step where I incorporate the card into the kernel and I've hit a wall.

Here's where I get stuck

Code:
[root@localhost alsa-utils-1.0.9rc2]# /sbin/modprobe snd-emu10k1;/sbin/modprobe snd-pcm-oss;/sbin/modprobe snd-mixer-oss;/sbin/modprobe snd-seq-oss
[root@localhost alsa-utils-1.0.9rc2]# alsamixer

alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such device
I need all the help I can get on this
 
Old 03-28-2005, 12:16 AM   #2
sgrayban
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Spokane, WA
Distribution: Debian 6.0
Posts: 369

Rep: Reputation: 30
sounds like the device wasnt created in /dev/snd

but then again FC is beta and not supported
 
Old 03-28-2005, 12:59 AM   #3
aeuzent
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Maryland, USA
Distribution: Ubuntu/Debian
Posts: 102

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I don't understand. Could you please explain it clearly.
 
Old 03-28-2005, 02:33 AM   #4
kamowa
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Eau Claire, WI
Distribution: Fedora Core 12
Posts: 91

Rep: Reputation: 15
same problems

I had the same kind of problems, and after 10+ hours of error messages, and surfing the net trying to find answers, I gave up and got a Sound Blaster Live! 16 bit card

which is supported by FC,
 
Old 03-28-2005, 02:41 AM   #5
Psycho(Clan)
Member
 
Registered: Mar 2005
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
Server

Do you know what i must do when my server says Attempted to kill init at startup i can't login nothing works it will stop during the startup some1 help me????
 
Old 03-31-2005, 03:12 PM   #6
aeuzent
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Maryland, USA
Distribution: Ubuntu/Debian
Posts: 102

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I did just find that emu10k1 is not the right install for my card. I should of been using snd-ca0106

I did get it installed and working perfectly. Then I updated my kernel and it went dead. I tried reinstalling it but when I got to the part where I incorporate the new card into the kernel I hit this
Code:
[root@localhost alsa-utils-1.0.9rc2]# /sbin/modprobe snd-ca0106;/sbin/modprobe s nd-pcm-oss;/sbin/modprobe snd-mixer-oss;/sbin/modprobe snd-seq-oss
WARNING: Error inserting snd_ac97_codec (/lib/modules/2.6.10-1.770_FC3/kernel/so und/pci/ac97/snd-ac97-codec.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
WARNING: Error inserting snd_ac97_codec (/lib/modules/2.6.10-1.770_FC3/kernel/so und/pci/ac97/snd-ac97-codec.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
FATAL: Error inserting snd_ca0106 (/lib/modules/2.6.10-1.770_FC3/kernel/sound/pc i/ca0106/snd-ca0106.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dme sg)
I'm closer than I've ever been on this I need someone to help me bring it home
 
Old 05-08-2005, 01:56 AM   #7
malco_2001
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
this is how I got my sblive 24 bit to work in fedore core 3. I installed the latest alsa driver for my kernel module. installed the alsa utils. then as root I ran alsaconf and let it edit my modprobe.conf for me. i don't get errors. but i get all kinds of weird skipping noises in every application i use that requires sound. so what I have to do is point the application to use oss. sorry if this info doesn't help you much, but maybe will help you somewhat.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Blaster Live (CT4830) or Sound Blaster Live 24 bit un shiza Linux - Hardware 0 08-29-2005 04:57 PM
Sound Blaster Live Value linux no find..:( tkienzle Linux - Hardware 13 05-28-2005 03:01 PM
Sound Blaster Live does not work with Linux digiplaya Linux - Hardware 2 11-30-2003 08:11 AM
Sound Blaster Live AND Red Hat Linux 9 linux4all Linux - Hardware 4 08-30-2003 12:06 AM
Sound Blaster LIVE! drivers for linux? TheWoodchuck Linux - General 8 04-08-2002 01:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:46 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration