LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-19-2003, 04:21 AM   #31
ghast
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Wink permissions


This is to the guy that only gets sound as root:
As root:
modprobe sound, if no reply modprobe emu1k01
if it doesn't return anything or returns an error then go download the driver and install it. Then do the following.
You will need to load the kernel module everytime if you don't add it to /etc/modules.conf. I would recommend adding it to modules.conf

chmod 755 /dev/dsp /dev/dsp1 ; ln -sf /dev/dsp /dev/dsp1

that should solve the problem



 
Old 05-22-2003, 03:43 AM   #32
scottymart
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Creative Labs SB Live! EMU10K1 Module: disabled

Thanks guys, for reminding me to turn OFF PNP OS in the Bios!!! after a fresh install of RedHat 8.0 I :P once PNP was turned off, the linux startup detected and configured my SB Live! as well as my WinTV tunercard automatically for me!! and all i had to do was log in and DOH!!!! everything works great....
 
Old 05-22-2003, 11:22 AM   #33
javacvb
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Distribution: Red Hat Linux 8.0 Professional
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
I am using double booting with RH Linux 8 Pro & Win XP. I am using Sound Blaster Live card & when I did the test I received this message

Vendor: Creative Labs
Model: SB Live! EMU10k1
Module: EMU10k1

So I guess it must be working as until now I haven't try to listen to any audio file.
 
Old 05-31-2003, 04:10 PM   #34
kinomotoorenji
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Location: Hong Kong
Distribution: RedHat 9.0
Posts: 1

Rep: Reputation: 0

Oh great!!! haha

thx for all of you. I finally turned off the PnP detection in the BIOS, since than I can heart CD!! haha I am very happy haha thx again
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ALSA not working for Creative Sound Blaster Live 24 Bit sound card vishalsonu Linux - Hardware 7 08-20-2005 02:02 PM
Sound Blaster Live! Not working in Redhat 9 newjuan Linux - General 1 04-27-2004 02:10 PM
Sound Blaster Live on RedHat brentos Linux - Hardware 4 02-18-2004 07:12 PM
Problems with Sound Blaster live in redhat 9 i 8 piglet Linux - Software 5 05-06-2003 10:31 PM
Sound blaster Live config with onboard sound card HChan Linux - Hardware 1 04-30-2003 02:47 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:16 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration