LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Closed Thread
  Search this Thread
Old 03-18-2008, 01:42 AM   #1
salviatech99
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2008
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Sound Blaster Audigy SE on new Slackware 12.0 install


hi Im installing a new slackware system on an old pentium II I found. The Main problem now is with the soundcard, a Sound Blaster Audigy SE which is a great card for its asio capabilities at an affordable price.. From a clean install (slackware 12) it runs ok as root but seemed to have some problems as a user so I tried changing the permissions to everything in /dev/sound/[adsp, dsp, mixer, etc] to I think 660 and added users to group audio etc. now as a user I get repeated constant "aRts had to restart" popups. If anyone knows whats going on and how to get soundcard working pls help thanks...
by the way, the driver is what ever is included in the kernel and it seems to work as root (don't know about asio or full duplex) if there is a better driver Im interested.. thx
 
Old 03-18-2008, 04:51 AM   #2
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,066
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910
Please post your thread in only one forum. Posting a single thread in the most relevant forum will make it easier for members to help you and will keep the discussion in one place. This thread is being closed because it is a duplicate of:

http://www.linuxquestions.org/questi...e-12.0-628836/
 
  


Closed Thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 06:10 AM
Sound Blaster Audigy SE on new Slackware 12.0 salviatech99 Slackware 1 03-18-2008 03:41 AM
help crackling/boiling soup sound in madriva 2006 with sound blaster audigy mbman Mandriva 1 01-14-2006 11:23 PM
Sound Blaster Audigy 2 NX || Slackware 9.1 theyCALLmeFRO Linux - Hardware 6 07-15-2004 11:11 PM
How to install Sound Blaster Audigy drivers!?? FreakboY Linux - Newbie 3 03-25-2003 09:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:47 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration