LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-27-2004, 04:47 AM   #1
kiran_kondru17
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
sound


Hi

I just installed Mepis on my system with P III. I could not listen to music. the same problem occured when i installed Xandros. When I gave Knoppix to my friends, the same thing occured. I went to Control Center > Sound > Sound System > Hardware and tweaked a little, but of no use. i would be glad if i could get help
 
Old 11-27-2004, 04:58 AM   #2
theonebeyond
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Germany
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 258

Rep: Reputation: 30
Hi!

You say you cannot listen to music! What about System-sounds...?

Do you get errors or just no sound?

Have you checked ALL setting of the alsa-mixer and the kde-mixer? Specially KDE-Mixer has some strange sliders that held me from hearing anything...

Nowadays it hels me most to reinstall alsa-driver for my card ....

Greetings, Sascha
 
Old 11-27-2004, 05:25 AM   #3
Mega Man X
LQ Guru
 
Registered: Apr 2003
Location: ~
Distribution: Ubuntu, FreeBSD, Solaris, DSL
Posts: 5,339

Rep: Reputation: 64
What sound card do you have? Usually, you will need to load the correct modules to get it to work, for example:

modprobe sb

doing that as root, in a shell, would load Sound Blaster modules. It's sad that Knoppix did not detect your card though, because if it did, you could simply see the exactly module it loaded and use it in Mepis...

But google a bit or post more detail about your hardware. I've read all of your 4 posts and we know nothing about your hardware (is you sound card onboard?) or the other thread asking about your monitor refreshing without saying which monitor you have

Good luck!

Last edited by Mega Man X; 11-27-2004 at 05:27 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 06:10 AM
ALSA MIDI: Sound fonts for NVIDIA/NForce Soundstorm on-board sound vharishankar Linux - Hardware 6 09-04-2007 01:37 PM
FC2: Sound Card (SiS SI7012) Detect But Donot Play Sound rajanaeem Linux - Hardware 0 10-22-2004 04:41 PM
How to make a sound on Realtec ALC-650 card sound on a Shuttle ST62K? Laurent Linux - Hardware 0 05-30-2004 12:57 PM
No Sound : request_module: failed /sbin/modprobe -- sound-slot-0. error = 256 Mebuh Linux - General 0 01-26-2004 08:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:23 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration