LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-13-2010, 07:26 AM   #1
spandey
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 28

Rep: Reputation: 0
Angry Some sites won't work in Ubuntu 10.04


Hi,
I am a newbie and have installed Ubuntu 10.04. I am connecting to DSL via Modem directly no router. It's a wired connecton to modem from PC.

Most of the sites are opening fine but few websites won't open in Firefox/opera or take foreever 10/15 mins to open.

Some example sites are indianrail.gov.in, computerworld.com, indianexpress.com etc..
 
Old 09-13-2010, 08:03 AM   #2
jf.argentino
Member
 
Registered: Apr 2008
Location: Toulon (France)
Distribution: FEDORA CORE
Posts: 493

Rep: Reputation: 50
Maybe a DNS problem. I think you're using your provider's DNS, maybe try the GOOGLE's ones (address are 8.8.8.8 and 8.8.4.4) to see if the situation is better... Hope it helps
 
Old 09-13-2010, 10:20 AM   #3
spandey
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I tried but the same problem. Even this forum linuxquestions.org is not accessible.
 
Old 09-13-2010, 10:23 AM   #4
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,527

Rep: Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898
Try to disable ipv6
http://www.ubuntugeek.com/how-to-dis...in-ubuntu.html

Kind regards
 
Old 09-13-2010, 10:35 AM   #5
spandey
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Unhappy

Diabling IPV6 doesn't work
 
Old 09-13-2010, 10:39 AM   #6
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,527

Rep: Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898
Do you use by any chance a proxy?
Are the sites working in linux mint?

Kind regards
 
Old 09-13-2010, 10:48 AM   #7
spandey
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No I don't use proxy. They won't work in Mint either. But they work from Puppy LiveCD. I haven't installed Puppy yet. This is bugging me from so many days. I have googled a lot but being newbie to linux and also Networking can't follow all the stuff..
 
Old 09-13-2010, 11:03 AM   #8
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,527

Rep: Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898
In firefox, make sure proxy is disabled
Quote:
edit=> preferences => network => settings => no proxy
What happens if you type in a terminal
Code:
curl http://www.computerworld.com
Kind regards

Last edited by repo; 09-13-2010 at 11:13 AM.
 
Old 09-13-2010, 11:18 AM   #9
spandey
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I verified
edit=> preferences => network => settings => no proxy

Curl was not installed so I installed it.

Here is the output of curl computerworld.com
----------------------------------------------------------
spandey@spandey-desktop ~ $ curl computerworld.com
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
<html><head>
<title>301 Moved Permanently</title>
</head><body>
<h1>Moved Permanently</h1>
<p>The document has moved <a href="http://www.computerworld.com/">here</a>.</p>
<hr>
<address>Apache/2.2.3 (CentOS) Server at www.computerworld.com Port 80</address>
</body></html>
------------------------------------------------------------
 
Old 09-13-2010, 11:28 AM   #10
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,527

Rep: Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898
What is the output from
Code:
nslookup indianrail.gov.in
What happens if you put
Code:
203.176.113.78
in the addressbar in firefox?

Last edited by repo; 09-13-2010 at 11:31 AM.
 
Old 09-13-2010, 11:59 AM   #11
spandey
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 0
The output from
nslookup indianrail.gov.in
is
--------------------------------------------------------
spandey@spandey-desktop ~ $ nslookup indianrail.gov.in
Server: 218.248.255.163
Address: 218.248.255.163#53

Non-authoritative answer:
Name: indianrail.gov.in
Address: 203.176.113.78
-------------------------------------------------------


when I put 203.176.113.78 in addressbar of Firefox Browser Nothing happens..

When I put linuxquestions.org in addressbar of Firefox Browser it tries to open and gets stuck at "waiting for d1.openx.org"
 
Old 09-13-2010, 12:14 PM   #12
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,527

Rep: Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898
Quote:
When I put linuxquestions.org in addressbar of Firefox Browser it tries to open and gets stuck at "waiting for d1.openx.org"
But you can connect?
You can connect using puppy, right?
Look at the settings in puppy (gateway, DNS...) and see if they are different.


Kind regards
 
Old 09-14-2010, 06:02 AM   #13
spandey
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Linuxmint can't connect to linuxquestions.org
but puppy can!!!

I can't figureout the differences that's why I am here...
 
Old 09-14-2010, 06:11 AM   #14
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,527

Rep: Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898Reputation: 898
Quote:
Linuxmint can't connect to linuxquestions.org
but puppy can!!!
So you are posting from puppy, via a live CD?
What are the settings in puppy?
DNS, IP, gateway....
How are the settings in firefox in puppy?

Just wondering,
Why do I see the mint icon in your profile if you post from puppy liveCD?

Kind regards
 
Old 09-14-2010, 12:51 PM   #15
spandey
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I will post the details tomorrow little busy today.

I am using my roommates laptop with Linux mint for typing for him it works.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
why do some web sites seem not to work with iceweasel/firefox agasson Linux - Newbie 1 10-05-2009 10:57 AM
only ubuntu sites sulekha Ubuntu 1 09-14-2007 08:49 AM
Java Plugin doesn't work on some sites MasterC Linux - Software 1 12-10-2002 07:33 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:08 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration