LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-17-2009, 03:34 PM   #1
alpha6
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2009
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Problems with Mint 6 reboot & media disks


Hey, I have been using Mint for a while now and I have noticed some problems or lets say bugs.
Firstly, I can't use restart button from menu, cause it simply just does nothing, however command "sudo reboot" in terminal seems to work perfectly.
Another "bug" is that Mint does not automatically load my other paritions, but when I click on them I get one error notice and after that it works just fine.
I would appreciate if you guys can figure these out and give me some hints what to do or where to look at to solve these problems.
Otherwise my experience with Linux Mint 6 has been just great

Last edited by alpha6; 03-18-2009 at 09:57 AM.
 
Old 03-18-2009, 09:37 AM   #2
onebuck
Moderator
 
Registered: Jan 2005
Location: Midwest USA, Central Illinois
Distribution: SlackwareŽ
Posts: 12,547
Blog Entries: 23

Rep: Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943Reputation: 1943
Hi,

Post the errors! What about your 'fstab'? Your subject title could be a little more informative.
 
Old 03-21-2009, 05:29 AM   #3
alpha6
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2009
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
My fstab:
Quote:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# /dev/sda5
UUID=3f115ff4-cddf-471b-9a92-8209e1fd2887 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
# /dev/sda6
UUID=456adb5a-5cb3-485b-9039-418e6fc9b830 none swap sw 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
Looks like no vista partition here...
 
Old 04-06-2009, 10:42 AM   #4
alpha6
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2009
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
So some time has passed, but I have not found the solution I am looking for.

So when I start up Linux Mint 6.0 it does not automatically find my other volumes. When i click in Computer to the icon it gives me warning:
Quote:
Cannot mount volume.
Invalid mount option when attempting to mount the volume.
And after that it works just fine.

I tried to fix that problem by changing volume mount option to "auto", but it, as you can expect did not work...
Now I get 2 warnings:
Quote:
Unable to mount location
Internal error: No mount object for mounted volume
and
Quote:
Unable to mount location
DBus error org.freedesktop.DBus.Error.NoReplay:did not recive a reply- Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
Can you give any advice what to do next, so that I could get my linux normally running.

Ouyeah, and the "does not restart" problem still remains...
 
Old 04-06-2009, 11:42 AM   #5
alpha6
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2009
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Okay, so I figured the volume mounting problem out.

But still, no action if I try to reboot from menu-quit-restart. But all works fine when in terminal, and command sudo reboot. What might be the problem?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hard disks change device on reboot? tea of evil Ubuntu 1 12-17-2008 01:14 PM
Broadcom Reboot & Suspend Problems rowdy1025 Linux - Networking 0 07-13-2007 03:02 PM
Problems loading SuSE 10.1 disks # 2 & 4 ORLANDO_N SUSE / openSUSE 1 06-12-2006 04:29 PM
Media problems with kernels 2.6.12-1.1387_FC4 & 2.6.12-1.1390_FC4 yquiensabe Fedora 7 07-18-2005 12:55 AM
C-Media (cm8738) sound card & alsa problems BBQ_Matt Linux - Hardware 3 02-05-2004 04:39 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:24 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration