LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-13-2016, 02:32 AM   #1
AdultFoundry
Member
 
Registered: Jun 2015
Posts: 272

Rep: Reputation: Disabled
Slow loading / barely working websites after moving to a different server


I am moving two websites from a managed server to a self-managed one for the first time, and they barely work, load very slow. It would be good to get it to work asap as they are getting some good traffic. Can you tell me what things should I check? It is Centos &, update and upgrade done. Other websites that are on this server work 100% good, so I am not sure what the deal with this is.

Edit:

It is two websites based on different scripts, first is pinboard and the other is a Wordpress blog. Both work the same way, very slow, and barely work, but they work. DownOrJustMe.com shows that they are down. I would need to resolve it fairly fast.

Last edited by AdultFoundry; 06-13-2016 at 02:35 AM.
 
Old 06-13-2016, 03:01 AM   #2
AdultFoundry
Member
 
Registered: Jun 2015
Posts: 272

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Another website that I had there does not work also. It looks like a lot of mess. I am having some kind of problem here. Maybe you could give me some suggestions on what I should check / do/

I restarted httpd and mariadb, wrote down the locations of the error logs httpd and mariadb (not too much info in the second one).

Lets say you come in to a system / server with 5 websites, and nothing works, and you need to figure out why. What would be the general framework and points that I need to check?
 
Old 06-13-2016, 03:19 AM   #3
AdultFoundry
Member
 
Registered: Jun 2015
Posts: 272

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Make sure httpd and mariadb.service are running (they are), make sure the paths and database info in config files are correct (I checked that several time and everything is ok), look at the error logs (which ones, httpd only?). What else? Around 1,000 daily traffic to the sites. Two seem to work now, one does not load, but it was not working very good on the previous managed server too. It used to work yesterday and I was going to improve how it works, but it does not load now.
 
Old 06-13-2016, 03:33 AM   #4
AdultFoundry
Member
 
Registered: Jun 2015
Posts: 272

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
systemctl status httpd.service

mod_evasive: Blacklisting <ip here>: Possible Dos attack.

And this is in red.

Edit:
I've had logwatch installed, maybe this can help. It looks like restarting httpd.service helps, but one of the websites does not work still.

Last edited by AdultFoundry; 06-13-2016 at 03:41 AM.
 
Old 06-13-2016, 06:37 AM   #5
AdultFoundry
Member
 
Registered: Jun 2015
Posts: 272

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I get a strange error, in red, when I enter systemtcl stauts http. It looks like mod_evasive blacklist my own IP (the server IP, the one on which the websites are hosted) because of a possible DoS attack.

I also have a lot of httpd processes listed, like Total requests 2224, this looks strange, normally it would be like less than 10. So my own system generates that and things dont work? I have no clue what may be going on.

http://prntscr.com/bfsr61
http://prntscr.com/bfsreg
http://prntscr.com/bfsryy

And the IP that I have erased on the screenshot its my own IP, the one that I use to log in to the system.

Last edited by AdultFoundry; 06-13-2016 at 06:43 AM.
 
Old 06-13-2016, 07:49 AM   #6
AdultFoundry
Member
 
Registered: Jun 2015
Posts: 272

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I think that this is the right direction here:

First, since you just recently moved to this self-managed server, I am guessing that MySQL's (or MariaDB) configuration file are using the default settings and are not configured to your server. Since your sites sometimes connect, you know that the website's configuration files are using the correct login credentials. However, if the max_connections setting in my.cnf is too low, then when that limit is reached your visitors will not make database connections until some the connections leave. Working on your my.cnf would be a good place to start your investigation.

Another consideration regarding MySQL is it is also possbile when you were on the other server, the indexes in your tables might have been large, and your my.cnf had the correct innodb_buffer_pool_size as well as the correct Key_buffer_size settings to accomodate the large indexes. If your current my.cnf is using the default settings, then your server will use excessive disk i/o slowing the queries and raising the load.
 
Old 06-13-2016, 08:04 AM   #7
AdultFoundry
Member
 
Registered: Jun 2015
Posts: 272

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
http://www.linuxquestions.org/questi...57#post5560157
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Creative webcam NXPro barely working Popeyethesailor Linux - Newbie 19 02-25-2011 12:57 PM
after moving web site to new server - certificate error loading https page jayunplugged Linux - General 3 03-06-2008 12:00 PM
Loads of connections to server causing websites to run slow GavB Linux - General 5 04-28-2007 08:30 AM
mandrake 10.1 slow and games not working after loading Dee444 Mandriva 3 12-27-2004 08:44 AM
Site loading slow on New server tommytomato Linux - General 4 08-31-2004 05:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:57 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration