LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-01-2003, 08:48 PM   #1
lt1derful
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Slackware 9.1; Gentoo
Posts: 68

Rep: Reputation: 15
Slackware dual boot, lilo troubles...


Hey...I'm a to the forums and to Linux. So far, I AM LOVING Slackware and asking myself what I didn't try it out sooner.

Here's my deal. I've got Slackware 9.0 installed on a machine with 2 hard drives. 40gig main drive and 100 slave. I just formatted the 40gig, partitioned it and installed Win2K Pro on it. I left around 20gigs for Slackware. I went thru all the set up and everything went great, except Lilo. I tried to AutoConfig...it didn't work.

Well...I can run Slackware by using the boot floppy I made (I'm using it now) and everything is cool and all. I'm not really missing Windows that bad. But, I'd like to get Lilo set up so that when I need to, I can boot my Win2K OS.

I've searched and searched, but cannot find any specific information on how to properly configure the /etc/lilo.conf file or the NT loader so that I can get it to work.

If I don't use the boot floppy, I get the message "Invalid partition table"

Any help or links will be greatly appreciated!!

GOD I LOVE LINUX!!!!!
 
Old 07-01-2003, 08:55 PM   #2
contrasutra
Guru
 
Registered: Mar 2003
Location: New Jersey
Distribution: Arch Linux
Posts: 1,445

Rep: Reputation: 46
Maybe you should search a little harder. There is lots of info on configuring LILO out there.

You have to put LILO on your MBR (master boot record), you do this by making LILO write to: /dev/hda , in your lilo.conf

Heres my lilo.conf, I boot Slackware, and WinXP. It should be very similar:

# LILO configuration file
# generated by 'liloconfig'
#
# Start LILO global section
boot = /dev/hda
message = /boot/boot_message.txt
prompt
timeout = 1200
# Override dangerous defaults that rewrite the partition table:
change-rules
reset
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
vga = 773
# Normal VGA console
# vga = normal
# VESA framebuffer console @ 1024x768x64k
# vga=791
# VESA framebuffer console @ 1024x768x32k
# vga=790
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
# vga=773
# VESA framebuffer console @ 800x600x64k
# vga=788
# VESA framebuffer console @ 800x600x32k
# vga=787
# VESA framebuffer console @ 800x600x256
# vga=771
# VESA framebuffer console @ 640x480x64k
# vga=785
# VESA framebuffer console @ 640x480x32k
# vga=784
# VESA framebuffer console @ 640x480x256
# vga=769
# End LILO global section
# Linux bootable partition config begins
image = /boot/vmlinuz
root = /dev/hda9
label = Slackware
read-only
append="hdd=ide-scsi"

other = /dev/hda5
label = Windows
# Linux bootable partition config ends


You will have to change /dev/hda9(5) to fit your partitions. And the "append" section to match your burner (if you have one).
 
Old 07-01-2003, 08:58 PM   #3
slackerboy
Member
 
Registered: Jul 2002
Location: USA
Distribution: Slackware, Red Hat, Ubuntu
Posts: 58

Rep: Reputation: 15
Welcome! You will have plenty of fun in this forum and will learn a
lot too.

First off, I would recommend doing another search in gogle. I'll take
a look a see what I ca get for you. Just wanted to pass that idea. I think that you should be able to set up lilo so that you can boot
multiple operating systems. Don't give up!
Cheers.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to set up dual-boot in LILO for Slackware 10.0 Shockshell Linux - Newbie 3 02-12-2005 09:39 PM
dual boot + RAID + XP troubles hardyduncan Linux - Newbie 1 01-11-2005 02:49 PM
Lilo lost, Install disk failing to restore Lilo on dual boot? Dobie Linux - Newbie 2 05-05-2004 05:00 PM
usb troubles on dual boot the15th Linux - Hardware 1 03-23-2004 09:12 PM
I install Slackware on small HDD with LILO, can't boot LILO? kleptophobiac Slackware 4 08-10-2003 04:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:30 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration