LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-16-2004, 02:29 PM   #1
Quelltext
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Location: Switzerland /dev/null
Distribution: Knoppix, Fedora, >> Gentoo
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
Slackware can't install LILO


Hey all...


I have a problem with LILO. Slackware can't install it I don't have a clue why. The last LILO i've installed was with emerge on Gentoo. It worked I am currently launching windows through it...


So does anybody have a clue how I can change, delete, or Install the Slackware LiLO ?

I also tried to boot with Knoppix and trieng to change the lilo.conf but none of the editors there could read or launch it..
 
Old 07-16-2004, 04:18 PM   #2
Quelltext
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Location: Switzerland /dev/null
Distribution: Knoppix, Fedora, >> Gentoo
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: 15
A small update from me.. A few details I've found which might be important..

Ok LiLo is fully working now. I just need to update it.

It's currently in my MBR so what commands should I use to mount etc ?!..
 
Old 07-16-2004, 04:21 PM   #3
btmiller
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: In the DC 'burbs
Distribution: Arch, Scientific Linux, Debian, Ubuntu
Posts: 4,275

Rep: Reputation: 370Reputation: 370Reputation: 370Reputation: 370
Are you trying to do this from a fresh install? If so, maybe something got corrupted during the Slackware install process. Maybe try booting off a rescue CD and see if /etc/lilo.conf is even present on your system. If not, try chroot'ing into your system from the rescue cd (cd /mnt/sysimage [or wherever your / partition is located] and then chroot /mnt/sysimage) having copied the lilo tgz somewhere accessible, and then try reinstalling it by hand. If you still have your install running, you can switch to the terminal that has all the status reports (not sure which one it is off the top of my head, sorry) and look for the error message there. If we have an exact error message it will help a bit.
 
Old 07-16-2004, 04:25 PM   #4
Quelltext
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Location: Switzerland /dev/null
Distribution: Knoppix, Fedora, >> Gentoo
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: 15
hey btmiller.. thanks for the reply.. Well my root partition is on /dev/hda4 and as far as I know my LiLo works.. I am launching windows currently with it .. so the only thing I've to do is to change it.. you know the source

root=/dev/hda6 to /dev/hda4 is there a way how I can do this with the rescue CD ?..

I also have got a bootdisk..

/ok im going now to search the error message etc../

Last edited by Quelltext; 07-16-2004 at 04:33 PM.
 
Old 07-16-2004, 04:53 PM   #5
Quelltext
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Location: Switzerland /dev/null
Distribution: Knoppix, Fedora, >> Gentoo
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: 15
btmiller: I've tried now what you've written in your post without any luck. could you please explain me this mounting etc ?.. I know that my root partition is at /dev/hda4 which has to be mounted.. then I can chroot to it and change my lilo.conf.. but I don't have any clue how.. sorry..
 
Old 07-16-2004, 06:00 PM   #6
Quelltext
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Location: Switzerland /dev/null
Distribution: Knoppix, Fedora, >> Gentoo
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Yay I got it working

but already a new problem.. my monitor says Out of Range after starting "startx" is there a command to change the resolution ?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to install lilo in slackware? neilcpp Slackware 4 08-29-2005 06:56 PM
lilo ntldr missing after running lilo after slackware install SeriousArnoud Slackware 1 08-16-2005 10:07 AM
LILO refuse to install on slackware 10 jazzaddict Linux - Newbie 1 01-16-2005 11:55 AM
Xp not in the LiLo menu after slackware 9.1 install Lokitaz Slackware 3 05-23-2004 08:46 AM
I install Slackware on small HDD with LILO, can't boot LILO? kleptophobiac Slackware 4 08-10-2003 05:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:06 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration