LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   Slackware 10 sound problem (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/slackware-10-sound-problem-262553/)

Kellen 12-04-2004 01:07 PM

Slackware 10 sound problem
 
Sorry, I'm new, I'm running slackware 10 and I don't have any sound. I have a riptide PC80097 sound card and I just don't know how to make sound work. Any help would be appreciated.

Electro 12-04-2004 01:11 PM

Sorry I have not heard of riptide PC80097. Type /sbin/lspci and post the information. Check on the sound card to find out what brand and model of chip that it uses. Post that information too.

Tinkster 12-04-2004 01:33 PM

Hi Kellen,

and welcome to LQ.

Like Electro I haven't heard of make and model of
your soundcard, but if you post the output of lspci
and lspci -v we may be able to help anyway.


Cheers,
Tink

Kellen 12-04-2004 02:17 PM

00:0c.0 Multimedia audio controller: Rockwell International Riptide PCI Audio Co ntroller

00:0c.0 Multimedia audio controller: Rockwell International Riptide PCI Audio Controller
Subsystem: Risq Modular Systems, Inc. Riptide PCI Audio Controller
Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 11
I/O ports at 1080 [size=64]
Capabilities: [40] Power Management version 1

Tinkster 12-04-2004 02:31 PM

http://www.linuxant.com/drivers/ript...4311c39f7f13ca


Cheers,
Tink

Kellen 12-04-2004 06:59 PM

Hey thanks a lot for the help tink, that link that you gave me worked perfect and now everything's running great. Thanks a lot for the help!


All times are GMT -5. The time now is 07:11 AM.