LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-11-2004, 11:57 AM   #1
bkenwright
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Smile setting up adsl model fdx310?


Well I'm a newbie to linux...a very newbie..hehe...had to look up how to use ls as I kept using dir......just installed mandrake 9.2 now...and my first goal is to get my internet...adsl working

I've a Fujitsu FDX310 adsl usb modem...and I downloaded eciadsl from sourceforge...on another pc...and ran install...config etc... and I got to this stage:..where I get errors and can't connect...and am unsure what to do next...or what Iv'e done wrong with the setup.


This is what I get when I type startmodem:

[root@localhost eciadsl_usermode_0.8]# startmodem
setting up USB support (1/5)..

loading OHCI support
/lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/usb/host/usb-ohci.o.gz: init_module: No such device
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
You may find more information in syslog or the output from dmesg
modprobe: insmod /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/usb/host/usb-ohci.o.gz failed
modprobe: insmod usb-ohci failed
couldn't load usb-ohci module

loading TAP/TUN support
tun loaded successfully

loading firmware (2/5)..

firmware seems to be already loaded

setting up modem (3/5)..

ECI load 2: success
synchronization successful

connecting modem (4/5)..

connection successful

setting up route table (5/5)..

waiting for tun0..
[root@localhost eciadsl_usermode_0.8]#




????????????????... what now... I tried setting up 'adsl-setup'...and did all the fields...and put 'pppoeci' as the ethernet interface?...not sure if this is right?

** Summary of what you entered **
Ethernet Interface: pppoeci
User name: myusername@myisp.co.uk
Activate-on-demand: No
Primary DNS: 217.10.137.165
Secondary DNS: 217.10.137.137
Firewalling: NONE


???...and I think I type 'adsl-connect'....which just times out


Thanx for any help on this...a newbie to linux

Ben
 
Old 02-22-2004, 06:16 AM   #2
robinhall@f2s.c
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Lewes
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Re: setting up adsl model fdx310?

Quote:
Originally posted by bkenwright
Well I'm a newbie to linux...a very newbie..hehe...had to look up how to use ls as I kept using dir......just installed mandrake 9.2 now...and my first goal is to get my internet...adsl working

I've a Fujitsu FDX310 adsl usb modem...and I downloaded eciadsl from sourceforge...on another pc...and ran install...config etc... and I got to this stage:..where I get errors and can't connect...and am unsure what to do next...or what Iv'e done wrong with the setup.


This is what I get when I type startmodem:

[root@localhost eciadsl_usermode_0.8]# startmodem
setting up USB support (1/5)..

loading OHCI support
/lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/usb/host/usb-ohci.o.gz: init_module: No such device
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters.
You may find more information in syslog or the output from dmesg
modprobe: insmod /lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/usb/host/usb-ohci.o.gz failed
modprobe: insmod usb-ohci failed
couldn't load usb-ohci module

loading TAP/TUN support
tun loaded successfully

loading firmware (2/5)..

firmware seems to be already loaded

setting up modem (3/5)..

ECI load 2: success
synchronization successful

connecting modem (4/5)..

connection successful

setting up route table (5/5)..

waiting for tun0..
[root@localhost eciadsl_usermode_0.8]#




????????????????... what now... I tried setting up 'adsl-setup'...and did all the fields...and put 'pppoeci' as the ethernet interface?...not sure if this is right?

** Summary of what you entered **
Ethernet Interface: pppoeci
User name: myusername@myisp.co.uk
Activate-on-demand: No
Primary DNS: 217.10.137.165
Secondary DNS: 217.10.137.137
Firewalling: NONE


???...and I think I type 'adsl-connect'....which just times out


Thanx for any help on this...a newbie to linux

Ben
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
setting up an ADSL lovage Linux - Networking 5 09-07-2005 12:59 PM
Help setting up ADSL g4c9z Linux - Networking 2 05-28-2004 08:31 PM
Slackware 9.1 ADSL problem with Fujitsu FDX310 mr-tiddles Slackware 4 10-26-2003 08:08 AM
Adsl problem with fujitsu fdx310 usb modem on slackware 9 ginorh Linux - Networking 14 08-24-2003 01:54 PM
Setting up ADSL cmack Linux - Networking 2 08-13-2003 03:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:17 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration