LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-18-2013, 03:28 AM   #1
freebirdmultimedia
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2013
Location: Netherlands
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
Question Sendmail not working


Hi all,

I've installed a clean version of CentOS 6 on my VPS. After that i installed DirectAdmin with all of its features. Now when i create a new user account an email has to be send to me ( as creator ) and to the user. This email doesn't get send.

I think there is somerhing wrong with my (send)mail settings.

Regards,

Ruben Maas
 
Old 10-18-2013, 05:39 AM   #2
druuna
LQ Veteran
 
Registered: Sep 2003
Posts: 10,532
Blog Entries: 7

Rep: Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387Reputation: 2387
Are you sure this is a sendmail problem?

Have a look at the log files, maybe there's an indicator there.
 
Old 10-18-2013, 06:14 AM   #3
chrism01
LQ Guru
 
Registered: Aug 2004
Location: Sydney
Distribution: Centos 6.8, Centos 5.10
Posts: 17,260

Rep: Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328
Also, the default MTA for v6 of RHEL/Centos is postfix; did you change that to sendmail?
 
Old 10-18-2013, 06:41 AM   #4
freebirdmultimedia
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2013
Location: Netherlands
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks for your quick response,

@druuna: i suppose when the DirectAdmin documentation says that sendmail is included, sendmail is installed and used.
Where can i find these logs and what do i look for?

@chrism01: if postfix is default MTA, why isn't the server sending any emails when a new user is added to DirectAdmins interface?

Again thanks for your replies!
 
Old 10-18-2013, 06:49 AM   #5
chrism01
LQ Guru
 
Registered: Aug 2004
Location: Sydney
Distribution: Centos 6.8, Centos 5.10
Posts: 17,260

Rep: Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328Reputation: 2328
1st check which MTA is running; you can have only one...
Code:
root@blah~]  netstat -tanp|grep 25
tcp        0      0 127.0.0.1:25                0.0.0.0:*                   LISTEN      1950/master         
tcp        0      0 ::1:25                      :::*                        LISTEN      1950/master
shows 'master' which is the key part of postfix.
sendmail should show up as 'sendmail'


For logs, try /var/log/maillog
 
Old 10-18-2013, 09:22 AM   #6
freebirdmultimedia
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2013
Location: Netherlands
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Hi Chris,

Thanks again for your reply!

The return i get:

Code:
tcp        0      0 0.0.0.0:25                  0.0.0.0:*                   LISTEN      1762/exim           
tcp        0      0 :::25                       :::*                        LISTEN      1762/exim
Can i conclude that Exim is the MTA here?

Regards,
Ruben
 
Old 10-18-2013, 09:54 AM   #7
linosaurusroot
Member
 
Registered: Oct 2012
Distribution: OpenSuSE,RHEL,Fedora,OpenBSD
Posts: 981
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 235Reputation: 235Reputation: 235
Exim is your MTA so you next need to think about how DirectAdmin interfaces to it.
 
Old 10-18-2013, 10:24 AM   #8
Habitual
LQ Addict
 
Registered: Jan 2011
Posts: 7,673
Blog Entries: 10

Rep: Reputation: 2077Reputation: 2077Reputation: 2077Reputation: 2077Reputation: 2077Reputation: 2077Reputation: 2077Reputation: 2077Reputation: 2077Reputation: 2077Reputation: 2077
Have a look at http://bradthemad.org/tech/notes/exim_cheatsheet.php
It may not directly help your situation, but if you're going to have to use exim on a regular basis, you'll want to have it.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sendmail not working covert1 Linux - Server 9 08-29-2013 08:48 AM
I can't seem to get sendmail working... trist007 Slackware 5 09-05-2009 01:05 AM
Changing port in sendmail, sendmail not working. flschou Linux - Newbie 4 01-16-2008 10:03 AM
sendmail is not working & on $prompt the cmd sendmail hangs Pavan mahoorker Linux - Software 1 04-04-2006 04:57 PM
Sendmail not working at all. EL3CTRO Linux - Networking 13 05-03-2003 07:06 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:08 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration