LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-01-2003, 08:48 PM   #1
ecroskey
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2003
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Sendmail is driving me insane. Please help me.


I am trying to get sendmail working to relay mail from within my companies network. I am using Redhat 8. The default configuration won't let me send mail out, but I can reviece it from a POP account I set up on the machine.

I keep getting 'host name lookup failure'.

What does this mean?

Mar 1 20:28:31 midnight sendmail[1516]: h221SUsu001516: from=xxx@xxxx.com, size=317, class=0, nrcpts=1, msgid=<1046568510.1159.8.camel@midnight.sci-local.com>, relay=root@localhost


Mar 1 20:28:31 midnight sendmail[1516]: h221SUsu001516: to=xxx@xxxx.com, ctladdr=xxx@xxxx.com (0/0), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30300, relay=[localhost], dsn=4.0.0, stat=Deferred: Name server: [localhost]: host name lookup failure


Mar 1 20:32:18 midnight sendmail[1534]: h221WIT1001534: from=xxxx@xxxxx.com, size=299, class=0, nrcpts=1, msgid=<1046568738.1225.10.camel@midnight.sci-local.com>, relay=root@localhost


Mar 1 20:32:19 midnight sendmail[1534]: h221WIT1001534: to=xxxx@xxxx.com, ctladdr=xxxx@xxxxx.com (0/0), delay=00:00:01, xdelay=00:00:01, mailer=relay, pri=30292, relay=[localhost], dsn=4.0.0, stat=Deferred: Name server: [localhost]: host name lookup failure

Can someone please tell me what's going on and how to fix it. I have never set up a email machine and I am losing my patience.

Does the error message tell you enough or do I need to provide more information?

Regards,
Eric
 
Old 03-02-2003, 07:02 AM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
you're trying to let OTHER computers use this to send mail out? you're using localhost as the relay, which doesn't make much sense really, you should be sending it to the proper hostname e.g mikescomputer, mailserver or whatever the machine is called, and check the entries in /etc/hosts look something similar to:

127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
192.168.0.1 simon simon.hcf
192.168.0.2 trevor

shouldn't really be a problem after that. you may have other problems in there, but those error messages should be a simple problem. how are you actually trying to access the server?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RPMs are driving me insane gauge73 Linux - Newbie 11 05-05-2005 02:02 PM
Samba driving me insane Lorend Linux - Newbie 7 02-16-2005 07:26 PM
Mplayer Driving Me Insane!!!!! njschroe Linux - Software 7 01-24-2005 06:31 PM
cvswinex driving me insane araldit Linux - Newbie 0 07-02-2004 06:05 PM
Chinese input driving me insane Jiawen Linux - General 1 02-07-2004 08:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:55 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration