LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-24-2008, 10:09 AM   #1
futoskope
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Scientific Linux related problem in my laptop


Hi all...I am a new user of linux...i have recently brought a Lenovo Y500 7761 45Q laptop...it comes with vista home...i made a new partition and installed scientific linux 5.0 in it. but I am facing several problems in it...primarily no audio file is playing in any audio/video player...there is no wi-fi connection facility...please tell me the procedures how to play mp3/wma/mpeg/avi files in linux...and how to connect to a wi-fi network...one more problem is there...I want to listen only in headfons when it is plugged in...but after plugging in the headfon the sound is coming from both my laptop speakers and also from headfons...how can i solve this...?


thanks in advance

Last edited by futoskope; 09-24-2008 at 10:18 AM.
 
Old 09-24-2008, 11:10 AM   #2
amani
Senior Member
 
Registered: Jul 2006
Location: Kolkata, India
Distribution: Debian 64-bit GNU/Linux, Kubuntu64, Fedora QA, Slackware,
Posts: 2,766

Rep: Reputation: Disabled
Check mixer settings (volume is 0 by default)
#su
#alsaconf

Post output of

#su
#lspci -vvv

Add the CentOS-5+ repositories and install libmad, lame, xmms etc

alsamixer, kmixer,...
 
Old 09-25-2008, 04:39 AM   #3
futoskope
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thank you

...I will try this
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scientific Linux problem... futoskope Linux - Newbie 3 09-03-2008 07:05 AM
Problem installing Intel Graphics driver on Scientific Linux 5 [RHEL5] n-david Linux - Hardware 1 12-12-2007 08:55 AM
Problem with Xgl on Scientific Linux 5 mjollnir82 Red Hat 0 10-25-2007 02:36 PM
Not really linux related, but what about a laptop used as a KVM? WorldBuilder Linux - Hardware 3 10-03-2006 10:37 AM
msgget related problem on Linux bhooshan Linux - General 0 05-26-2003 02:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:14 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration