LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-16-2006, 11:01 PM   #1
Berticus
Member
 
Registered: Jul 2005
Distribution: Arch
Posts: 159

Rep: Reputation: 31
sata-ide combo hard drive setup


So I have three hard drives:
  • SATA with ZenWalk
  • SATA with Windows XP
  • IDE vfat (for sharing)
With my motherboard, IDE hard drives ALWAYS have presidence over SATA hard drives. I've tried different partition tables but lilo won't install properly, and it won't say why. I know I could use one of the SATA for sharing, and just put Linux on the IDE, but I'd really rather not, and I don't wanna work with nt bootloader to dual boot, I'd really prefer either grub or lilo.

I've been thinking about just putting another Linux distro on the IDE hard drive, but I don't know which distro I should put on it. I want it to be really slim since I'd rarely boot into it.
 
Old 12-17-2006, 03:37 AM   #2
jonwatson
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Nova Scotia, Canada!
Distribution: Ubuntu
Posts: 170

Rep: Reputation: 30
Hi Berticus,

Can you elaborate more on how Lilo won't install. Is it the "Lilo did not install on /target/" error or something else? Does the machine boot, but then halt with something like "LI" or "LIL" on the screen?

I run a server with a single IDE and a SATA RAID5 drive on it and it's working well. I have another server that whines about the setup which is why I'm curious about your setup. We might be able to work through this if I had a little more info.
 
Old 12-17-2006, 10:20 AM   #3
Berticus
Member
 
Registered: Jul 2005
Distribution: Arch
Posts: 159

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Well the message comes up at installation time. In ZenWalk, when you setup lilo, you can choose to install it on the MBR, floppy, or a bootdisk (I think). I chose to install it on MBR, and it'll attempt to install it, but then it'll say, "Lilo failed to install" with a whole lot of other stuff. I believe it says that I have to make a bootdisk.

I was hoping someone else had a solution for me. The computer in question is currently at the university, and I'm home for the holidays (1 month break). So if you need me to boot up into the computer, we'll have to wait for a month.
 
Old 12-17-2006, 12:03 PM   #4
jonwatson
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Nova Scotia, Canada!
Distribution: Ubuntu
Posts: 170

Rep: Reputation: 30
OK, well. I guess we'll need more info on what the "other stuff" is before we can make any sense of it.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Onboard SATA, Promise SATA and IDE combo Zotty Linux - Hardware 1 11-20-2006 04:30 AM
IDE/SATA combo won't install/boot geden Mandriva 2 04-06-2006 06:45 PM
Changing from SATA to IDE boot drive. purelithium Linux - General 7 02-09-2006 11:54 AM
slackware 10 sata and ide drive problem RadixInsurgio Slackware - Installation 3 07-18-2005 11:12 PM
Installing grub onto sata drive to redirect to ide in Suse 9.3 d3viant Linux - Hardware 2 06-21-2005 09:14 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:16 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration