LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 07-15-2005, 04:42 PM   #1
TravisMo
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Angry S3 Unichrome Pro problems


I am a newbie to linux. I am trying to install Mandrake-Linux 10.2 and I am having trouble with the S3 Unichrome Pro video card. I can't test it in any way to keep from having an error. If i countinue and reboot I log in and get an error message after i use the command startx. what could I be doing wrong?
 
Old 07-15-2005, 05:04 PM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,539

Rep: Reputation: 149Reputation: 149
Please show us the error message you get. Also, if you want X working (using generic driver for now) look into X configuration file in /etc/X11/ find Section "Device" and edit the Driver line to be
Driver "vesa"
 
Old 07-15-2005, 07:37 PM   #3
TravisMo
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
My errors

Thanks for quick reply!!!

I don't get a message after startx, I just get a garbled sreen at a very low res. However during install I test several different resolutions and continue to get the same error

(EE) Failed to load modules "/usr/X11R6/lib/modules/extension/libglx.9" (once-only module, 136033795)

(WW) via: No Matching Device section for instance (Bus ID PCI :1:0:0) found.

Thank you,

TravisMo
 
Old 07-17-2005, 03:40 PM   #4
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,539

Rep: Reputation: 149Reputation: 149
It looks that you have 'via' driver and it doesn't see your card. To fix it edit your x.org conf (in /etc/X11) and make sure you have:
Code:
Driver		  "via"
BusID		   "PCI:1:0:0"
Option		  "DisableIRQ"
Option		  "EnableAGPDMA"
Don't know if you need those two 'Option' lines, try without them first.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3D Acceleration on S3 UniChrome Pro sw67 Linux - Laptop and Netbook 4 01-09-2007 10:11 PM
Via KM400 Unichrome anupamsr Linux - Hardware 3 04-21-2006 12:24 PM
Via S3 Unichrome Pro on SuSE 9.3 JKoder Linux - Laptop and Netbook 1 04-21-2006 12:18 PM
cant load KDE on Veratec AV3270. via s3g unichrome pro IGP card DragonTool Linux - Laptop and Netbook 2 03-19-2006 03:45 AM
Problems Partitioning XP Pro to install Suse 9.1 Pro spcmiller Linux - Newbie 1 07-28-2004 12:08 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:07 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration