LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-06-2012, 03:18 AM   #1
keerthikishore
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2012
Posts: 4

Rep: Reputation: Disabled
Unhappy rpm showing already installed,but not installed actually


hi frnds
this is my very first thread .
i downloaded realplayer11gold rpm from the appropriate site.i installed it and it has showed me in the sound and video in applications.but when i click the icon it is not opening.not even showing any error msg also.when i run the command rpm -q Real...rpm it is showing that the package is not installed.
please help me out...
 
Old 02-06-2012, 03:26 AM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
I would expect you are trying to uninstall the *file* and not the *package*, i.e. "rpm -e realplayer11gold.rpm" which doesn't make sense, as the file it came from is no longer relevant. "rpm -e realplayer11gold" would remove the package.

do you really want to be installing this though?? realplayer???
 
Old 02-06-2012, 03:29 AM   #3
keerthikishore
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2012
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
yes i want to install it...

Last edited by keerthikishore; 02-06-2012 at 03:37 AM.
 
Old 02-06-2012, 03:38 AM   #4
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
oh, sorry I forgot the bit about making it work...

OK, so clicking on icons isn't really a useful way to debug stuff, so open a terminal and run "realplay" from there.
 
Old 02-06-2012, 03:44 AM   #5
keerthikishore
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2012
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
hi chris
it showed me the below msg when i tried that.
/opt/real/RealPlayer/realplay.bin: error while loading shared libraries: libgdk-x11-2.0.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory.
realplayer directory is also there in /opt directory...
any how thanks for ur reply.

Last edited by keerthikishore; 02-06-2012 at 04:08 AM.
 
Old 02-06-2012, 04:13 AM   #6
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2016, Slack14.1 Deb Jessie, + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,276

Rep: Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154
libgdk-x11-2.0.so.0 : Should be present on any OS.

May be you have a 64bits OS ? ( RealPlayer11GOLD is 32bits.)



rpm -qa --last | head -10
will show the latest installed packages : RealPlayer etc.
So the command 'rpm -qa | grep -i realplay'
... would also show it as installed : RealPlayer

.
 
Old 02-06-2012, 04:32 AM   #7
keerthikishore
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2012
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
yes it showed me the real player is installed...but real player is not opening...
 
Old 02-06-2012, 04:35 AM   #8
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2016, Slack14.1 Deb Jessie, + 50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 16,276

Rep: Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154Reputation: 3154
The command : uname -m

... will show your architecture.



And : Which OS are you using, like Fedora 11, CentOS5, Suse 12.1 ?
http://www.linuxquestions.org/linux/...Ask_a_Question
http://linuxsilo.net/docs/smart-questions_en.html

.

Last edited by knudfl; 02-06-2012 at 04:45 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
QT not showing up as installed jordban Linux - General 4 01-14-2005 08:30 AM
rpm -ivh says installed rpm -e says not installed ??? skog Fedora 3 12-22-2004 04:52 PM
RPM is saying installed packages aren't installed ticky87 Linux - Newbie 4 07-26-2004 02:17 AM
Why is Debian showing up when I installed CL over it? GabrielP Linux - Newbie 1 06-09-2004 12:18 AM
rpm: installed or not installed... c0c0deuz Linux - General 4 07-12-2003 07:38 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:58 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration