LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-09-2013, 09:20 PM   #1
xeechou
Member
 
Registered: Jun 2013
Location: China
Distribution: Archlinux
Posts: 67

Rep: Reputation: Disabled
Root device mounted successfully, but /sbin/init does not exist ...


Hey guys I just installed archlinux yesterday, and after reboot to my hard disk, here is what I got
"Root device mounted successfully, but /sbin/init does not exist ..."
I guess it means that I there is truly no /sbin/init on vmlinux.img because the real init is in /usr/sbin.
Why was that happen? Is there something wrong when I install grub, since I dont think it was not caused by partition

In addition, I just followed arch wiki to install grub by code below.
Code:
pacman -S grub
grub-install  --target=i386-pc --recheck /dev/sda
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
 
Old 09-10-2013, 02:29 AM   #2
flyinggeorge
Member
 
Registered: Feb 2012
Location: United States
Distribution: Slackware 14.0
Posts: 159

Rep: Reputation: 3
Huge shot in the dark here, but can you ln -s the /usr/sbin/init to /sbin/init?

If this does not work, I'm afraid I can't help.
 
Old 09-10-2013, 02:33 AM   #3
xeechou
Member
 
Registered: Jun 2013
Location: China
Distribution: Archlinux
Posts: 67

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks, it turns out it's the problem that I partited /usr and / seperately.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
/etc/acpi/acpi_handler.sh uses /sbin/init instead of /sbin/shutdown xj25vm Slackware 2 04-07-2013 05:10 AM
[SOLVED] device-mapper? special device does not exist, already mounted or busy ezekieldas Linux - Software 1 05-23-2011 10:59 PM
"/sbin/init does not exist" on boot Vegan Linux - Newbie 15 11-30-2010 02:07 AM
Fedora 9 Beta LiveUSB: "Requested /sbin/init binary does not exist on rootfs" rakku Linux - General 10 07-02-2008 11:21 AM
Chkroot scan - /sbin/init & /sbin/ifconfig INFECTED bicoba Linux - Security 4 06-07-2006 10:16 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:47 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration