LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   RHEL5 Fails to install via an HTTP/FTP install (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/rhel5-fails-to-install-via-an-http-ftp-install-702571/)

hernandezf001 02-05-2009 03:49 PM

RHEL5 Fails to install via an HTTP/FTP install
 
Hello to all...

My issue is that when I try to install RHEL5 either via HTTP or FTP I get similar errors, as in when I try to install:

linux text ks=http://xx.xx.xx.xx/to/my/dir/ks-conf.cfg

The system boots up, loads ks-conf.cfg, loads modules, gets IP (from dhcp), seems to begin the installation process then just like that:

File "/usr/lib/anaconda/iutil.py", line 488 in inVmware
proc = subprocess.Popen(lspci, stdout = subprocess.PIPE)
File "/usr/lib/anaconda/yuminstall.py", line 860, in doGroupSetup
if iutil.inXen() or iutil.inVmware() or \
File "/usr/lib/anaconda/yuminstall.py", line 942, in doRepoSetup
self.doGroupSetup()
.....and so on and so forth for some more lines with errors on files backend.py, dispatch.py, text.py
.....then finally:

File "/usr/bin/anaconda", line 1006 in ?
anaconda.intf.run(anaconda)
OSError: [Errno 2]: No such file or directory

...then some messages in regards to the "snack" (python module load I am guessing) some more messages with "Red Hat Enterprise Linux is only installclass..."

But from this point forward nothing, the installation fails nothing to do but save the error file, debug or just "ok" start over. Interesting thing though, is that using the exact same installation tree and installing via NFS instead, the installation goes through just fine, no problems. What have I missed in setting up the HTTP repository? or something else here I am not seeing?

FragInHell 02-05-2009 05:08 PM

Try a plain kickstart file first, with just the basics to see what happens. Also you can watch the installation progress by changing Virtual Terminals
CTL+SHIFT+1 2 3 4 or might be CTL+SHIFT+F1 / F2 etc sorry cant remember which one.
If it works via NFS with the same kickstart could it be permissions over the HTTP/FTP ? I know it has to be read only through the entire tree.
Can you post the kickstart file? also are you including additional configuration files from the kickstart.

hernandezf001 02-06-2009 09:49 AM

Hello...

Well the messages appear on both tty1 where the text install is taking place, and on tty3 where the "INFO, WARNING, CRITICAL" messages are displayed. I will try changing the perms within the entire tree...though, an ftp/http access would be read only anyways, maybe that is the issue. I will check further with perms...

Here is the kickstart file. As you can see it is VERY basic.

#################################################

# Kickstart file automatically generated by anaconda.

reboot
text
install
#cdrom
#nfs --server=10.10.1.98 --dir=/var/www/html/rhel-5.3-dvd
url --url http://10.10.1.98/pub/rhel-5.3-dvd
#url --url ftp://anonymous:@10.10.1.98/pub/rhel-5.3-dvd
key 33250c9e3761450c
lang en_US.UTF-8
keyboard us
network --device eth0 --bootproto dhcp
rootpw somepasswd
#firewall --enabled --port=22:tcp
firewall --disabled
authconfig --enableshadow --enablemd5
selinux --disabled
timezone America/New_York
bootloader --location=mbr --driveorder=sda --append="rhgb quiet"
# The following is the partition information you requested
# Note that any partitions you deleted are not expressed
# here so unless you clear all partitions first, this is
# not guaranteed to work
clearpart --all --drives=sda --initlabel
part /boot --fstype ext3 --size=128 --asprimary
part swap --size=1024 --asprimary
part / --fstype ext3 --size=1 --grow --asprimary
part /tmp --fstype ext3 --size 2048
part /var --fstype ext3 --size 3072

%packages
@admin-tools
@editors
@system-tools
@dialup
@core
@base
@legacy-software-support
@smb-server
emacs
audit
kexec-tools
fipscheck
device-mapper-multipath
xterm

##########################################


Thanks...

hernandezf001 02-06-2009 10:26 AM

oh...one more thing I've to mention. The system is being installed under a VMware instance. Not that this should matter, but if someone out there knows that it does then please let me know why...

Thanks.

FragInHell 02-06-2009 04:16 PM

We install the same system configuration on both VM and normal systems so it should not make a difference. Try making you package selection @base only or even @core wouldn't have thought that this would make a difference. As you say yr kickstart is fairly normal. Just trying to rule out anything strange.

stanonik 04-02-2009 03:31 PM

I get the same error when I try to kickstart RH5 in vmware.

I don't get the error if I boot from the RH5 dvd iso, only when I boot from RH5 images/boot.iso.

Maybe some problem with images/boot.iso, but I use it to kickstart real machines, no problem.

todd_dsm 06-04-2009 02:34 PM

What was the cure for this by the way?

hernandezf001 06-05-2009 10:30 AM

Unfortunately, I was not able to find an answer to this on time,
therefore I went with an NFS install instead.

Mr. ameya sathe 06-05-2009 10:36 AM

Is anaconda able to detect that it is working on Virtual machine?
 
Quote:

Originally Posted by hernandezf001 (Post 3433468)
Hello to all...


File "/usr/lib/anaconda/iutil.py", line 488 in inVmware
proc = subprocess.Popen(lspci, stdout = subprocess.PIPE)
File "/usr/lib/anaconda/yuminstall.py", line 860, in doGroupSetup
if iutil.inXen() or iutil.inVmware() or \

These lines have caught my attention. Is the word Vmware related to VMWare software in the error report?

todd_dsm 06-07-2009 10:58 PM

SOLVED - File anaconda", line 1006 anaconda.intf.run No such file or directory
 
Quote:

Originally Posted by hernandezf001 (Post 3433468)
Hello to all...
File "/usr/bin/anaconda", line 1006 in ?
anaconda.intf.run(anaconda)
OSError: [Errno 2]: No such file or directory

OK, I found some information here:
http://www.centos.org/modules/newbb/...topic_id=19367

Basically, on a system with low memory, (256MB in my case) the memory buffers fill up to capacity during the install and then there's no more room. The install just happens to flake out at line 1006. I"M NOT SURE BUT, I think anaconda.intf.run comes from the stage 2 file loaded during the install. It's no where else on the file system or cd so I'm guessing stage 2.

I went out to get another 256MB of memory and Bam!, changing none of the kickstart configuration files and ONLY adding memory fixed this error. I've done many test installs since - no errors.

Sorry, you can't program your way out of this one. Some things can only be fixed with cash-

TT


All times are GMT -5. The time now is 07:20 PM.