LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-15-2004, 02:27 AM   #1
strider68744
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: GTA, Ontario
Distribution: Red Hat 9
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
RH9 system name issue


Hey there,
I've installed RH9 at a lab computer on campus, worked for hours on an assignment, and moved the drive home and booted up..
but I had wierd problems with X:
No windows or applets will show, no text will display, background is back, menu bar doesn't exist, etc.
And openoffice would insist on opening and asking me to register every time I started up and logged in with this user.

It doesn't really make sense.
So I logged in as root, and things display just fine.

I played around for a bit, and suddenly applets and applications would refuse to open. Grrreaat.
So I restarted again, had to log in as root (due to reasons above), and I get some error about having to add this strange user to my hosts.
It's a big string of numbers and letters.
After getting into a terminal window, I see the same string of letters and numbers as the computer name or something.

Any idea why it's doing this, and how do I fix this?

it used to display something along the lines of root:dlarmstr$ or something... now it has a huge string of numbers.

(dlarmstr was the system name)

Last edited by strider68744; 04-15-2004 at 02:39 AM.
 
Old 04-15-2004, 03:05 AM   #2
strider68744
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: GTA, Ontario
Distribution: Red Hat 9
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Okay, I rebooted and tried to get the actual error message. And here's the system name: CPE00e0299f11c5-CM000039a50262

Error message:
Could not look up internet address for CPE00e0299f11c5-CM000039a50262.
This will prevent GNOME from operating correctly.
It may be possible to correct the problem by adding CPE00e0299f11c5-CM000039a50262 to the file /etc/hosts.

I... really don't know what to do.
And I'm still getting applet issues sometimes.

edit:
and when in the terminal, instead of displaying, "root@dlarmstr" etc
it shows, root@CPE00e0299f11c5-CM000039a50262"

GAH!
I'm starting to hate linux.

Last edited by strider68744; 04-15-2004 at 03:06 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to ping a system on a RH9 system brow27 Linux - Networking 2 07-19-2004 12:44 PM
Installing Issue with RH9 AlmostArtafact Linux - Software 2 11-16-2003 10:19 AM
RH9/RH6 Routing Issue kdd281 Linux - Networking 1 11-05-2003 03:03 PM
RH9 Keyboard issue... pld Linux - Hardware 1 09-26-2003 08:26 AM
RH9 XMMS Issue Ju Deddo Koinu Linux - Software 5 07-23-2003 01:56 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:48 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration