LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-14-2004, 03:02 AM   #1
DaddyBad
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: New Haven
Distribution: rh9, fc2
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
RH 9 pop3: authorization problems


I'm runnng ipop3d and sendmail on my linux box, which gets mail just fine. I can read my mail there and everythings hunky-dory.

When I try to use my mozilla mail on my win2k laptop to get my mail from the linux box I get a login failure.

I can do raw telnet from the laptop to port 110 on the the linux box, and this is what i get.

+OK POP3 butthead.fearandlearning.us v2001.78rh server ready
USER plarpus@anaesthesia.fearandlearning.us
+OK User name accepted, password please
PASS noneofyourbusiness
-ERR Bad login

Other posts have alluded to a pop authorization db or table. One even mentioned something called popauth, but apparently its nowhere to be found on Redhat 9. Can someone give me some specifics about what I need to do under RH9 to get this working right?

scott

Last edited by DaddyBad; 03-14-2004 at 11:20 PM.
 
Old 03-14-2004, 11:19 PM   #2
DaddyBad
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: New Haven
Distribution: rh9, fc2
Posts: 35

Original Poster
Rep: Reputation: 15
C'mon now... I know lots of you have had similar problems.
I know you have. I read about it here.
How'd you fix it??

At this point I'm suspecting that it might involve pam;
So I added /etc/pam.d/pop3

# cat /etc/pam.d/pop3
#%PAM-1.0
auth required pam_stack.so service=system-auth
account required pam_stack.so service=system-auth

I restarted xinetd, since ipop3d runs under that, but no change.

c'mon somebody help me out here...

Last edited by DaddyBad; 03-14-2004 at 11:24 PM.
 
Old 03-15-2004, 11:02 AM   #3
DaddyBad
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: New Haven
Distribution: rh9, fc2
Posts: 35

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Well. I figured out myself, ...finally.

I assumed that the authorization would handle user names of the form
'user@[subdomain.]domain.domainExtension'
...but it doesn't.

I'm not sure what controls that. Is it PAM?

Does anybody know? Does anybody care?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ipop3 ask about Password Micro-X Linux - Networking 0 03-20-2005 01:27 AM
problems with authorization with pan and knode PennyroyalFrog Linux - Software 0 02-10-2005 08:26 PM
ipop3 + stunnel (pop3s) problems tuxq Linux - Networking 0 12-15-2004 05:16 AM
How Can I tell if ipop3 is on? israel Linux - Software 3 09-12-2004 01:06 AM
ipop3 problems mmc Fedora 2 03-14-2004 05:10 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:53 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration