LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-22-2003, 09:38 PM   #1
M_Castro
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Santa Cruz. Ca.
Distribution: Redhat
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Unhappy RH 7.2 Installation Hang


Hi All,

Can Anyone help out with a RH Linux 7.2 install?
When the system starts up, it attempts to boot from the CD-ROM but I am only left with the following lines on my screen:

Boot from ATAPI CD_ROM :
1. FD 2.88MB System Type-(19)
GRUB

Prior to this install, a Linux installation had been attempted but failed during install.
A new motherboard and CPU have also been installed:

- A XFX micro ATX MoBo with a Pentium 4 Celeron 2Ghz.
- 128 Mb of RAM
- 5GB harddrive
- Harddrive and Zip drive are set to Primary Master/Slave respectively with CDROM set as Secondary Master.

No cards are installed on the MoBo. I am using the onboard video and sound.

Thanks

Marc
 
Old 09-22-2003, 11:19 PM   #2
zatriz
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Seattle, Wa
Distribution: Fedora,Trustix,Debian
Posts: 290

Rep: Reputation: 30
Redhat 7.2 doesn't come with grub so thats could be a problem. Its possible that its not booting from the cd
Check the bios for proper boot sequences
Make sure the Cd is clean
If there is nothing no the hard drive like data delete the partitions and wipe the MBR
then try again.
Oh and reload setup defaults in the bios too.
 
Old 09-28-2003, 06:03 PM   #3
M_Castro
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Santa Cruz. Ca.
Distribution: Redhat
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Interesting...

Replaced CD-ROM and and PC BIOS froze.
Unplugged all devices and replugged each one in, one by one.
Bios did not freeze after all devices were plugged back in??

Installed Linux 7.2 and installation asked for either a GRUB or Lilo boot loader? I now have a GRUB boot loader.

Thanks for the tip

Marc
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mandrake 10.0 Installation hang rhinoofstockton Mandriva 4 04-20-2005 12:23 PM
hang up with rh7.3 installation wedgeworth Linux - Software 2 04-02-2004 02:21 PM
Installation Hang wiek Slackware - Installation 3 02-18-2004 06:57 PM
Fedora Installation Hang XtraKrispi Fedora - Installation 0 02-14-2004 12:08 PM
Installation hang with RedHat 9 scoughlin Linux - Newbie 22 07-27-2003 11:28 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 05:38 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration