LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-15-2009, 02:39 AM   #1
__spc__
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Bridgend, Wales
Distribution: Kubuntu 10.04.25 (Feb 2011)
Posts: 172

Rep: Reputation: 30
Unhappy Reinstall Slack's LILO after WIndows XP reinstall


Hi,

I had to reinstall XP and have now lost LILO.

I've been away from Linux for a while and can't remember how best to get LILO back. I'm cautious of running the Slack install CDs as I've updated the kernel and installed/compiled lots of software that I don't want any danger of removing.

Is there a simple way to get LILO back?

Thanks very much.
 
Old 02-15-2009, 03:00 AM   #2
tommcd
Senior Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Philadelphia PA USA
Distribution: Lubuntu, Slackware
Posts: 2,230

Rep: Reputation: 288Reputation: 288Reputation: 288
Try Alien Bob's advice here:
http://www.linuxquestions.org/questi...l-lilo-615181/
 
Old 02-15-2009, 06:30 AM   #3
__spc__
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Bridgend, Wales
Distribution: Kubuntu 10.04.25 (Feb 2011)
Posts: 172

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Thanks for that.

I boot, pointing root=/dev/sda5 etc but I can't access the partition.

Is there any specific kernel that has SATA support that I should be using, or am I missing something much simpler?

Thanks again.
 
Old 02-15-2009, 10:04 AM   #4
__spc__
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Bridgend, Wales
Distribution: Kubuntu 10.04.25 (Feb 2011)
Posts: 172

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally Posted by __spc__ View Post
Thanks for that.

I boot, pointing root=/dev/sda5 etc but I can't access the partition.

Is there any specific kernel that has SATA support that I should be using, or am I missing something much simpler?

Thanks again.
OK - sorted.


I followed the instructions exactly as stated and was then able to mount the partition using 'mount -t auto /dev/sda5 /sda5'

I was still unable to run 'liloconfig' (couldn't find it) so I ended up running 'setup', configuring where the partitions are (but not installing any software), 'configure system', which ran liloconfig for me, and then I CTRL-C'd out after running the liloconfig bit (so not setting any other systems bits, such as networking).

I now have access again.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to reinstall lilo? okos Linux - Newbie 2 05-17-2008 11:24 PM
had to reinstall windows and lost lilo fatenabu Linux - Software 10 01-03-2006 02:50 PM
reinstall LILO . bruse Linux - Newbie 1 08-23-2005 12:42 PM
reinstall windows, reinstall GRUB too? leupi Linux - Software 1 05-07-2005 11:50 AM
Can't get rid of LILO or GRUB bootloaders to reinstall Windows on Laptop CorpChAoS Linux - Newbie 5 11-25-2003 02:23 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:14 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration