LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-24-2003, 08:54 AM   #1
fatmacorut
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
RedHat 8 install fails with input/output error


Hello
I had a problem saying "Kernel panic..." with my Linux machine, and I could not do anything except making a low level format.

Now I'm trying to install RedHat 8.0 to this machine with Adaptec SCSI Card 39160.

However, when it comes to partitioning I get the "The partition table on sda was unreadable. To create new partitions it must be initialized, causing the loss of all data on this drive. Would you like to initialize this drive?" message

If I click yes it I get a new massage:
"input/output error during read on /dev/sda"

If I click Retry I continue getting the same massage. Ignoring, again, does not help. If I click Cancel, a new message appears:

An error has occured- no valid devices were found on which to create new file systems. And machine reboots.

Can anyone help me with this problem?
Thanks.

Note: It works well with DOS and was working well with Redhat 8.0.

Note 2: Within the messages at the beginning, I can see only hdc and hdd. (They are CDROM and CD/RW)
 
Old 10-24-2003, 02:04 PM   #2
Kurt M. Weber
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Slackware
Posts: 335

Rep: Reputation: 33
Maybe a cable got loose?
 
Old 10-24-2003, 02:14 PM   #3
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 234Reputation: 234Reputation: 234
Umm.. Kurt, he said it worked fine with DOS and Redhat 8.0.

Perhaps you need drivers for this adapter, found this page in a search that might help. http://people.freebsd.org/~gibbs/linux/
 
Old 10-24-2003, 02:23 PM   #4
Kurt M. Weber
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Slackware
Posts: 335

Rep: Reputation: 33
Yes, but if the cable was in fact loose there had to be a point at which it came loose.
 
Old 10-24-2003, 02:29 PM   #5
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 234Reputation: 234Reputation: 234
Quote:
Originally posted by Kurt M. Weber
Yes, but if the cable was in fact loose there had to be a point at which it came loose.
His error basically states though that it can't read the partition on /dev/sda and needs to recreate them.. clearly stating that the drive to me is recognized, thus not being a loose cable. A loose cable would give a different error or the such...

Regards.
 
Old 10-24-2003, 02:33 PM   #6
Kurt M. Weber
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Slackware
Posts: 335

Rep: Reputation: 33
And when it tries to recreate them, it can't. Both are problems consistent with a loose cable.
 
Old 10-24-2003, 02:36 PM   #7
trickykid
LQ Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,149

Rep: Reputation: 234Reputation: 234Reputation: 234
Quote:
Originally posted by Kurt M. Weber
And when it tries to recreate them, it can't. Both are problems consistent with a loose cable.
I doubt it but ok.. Your always right aren't you.. ?? You don't have to answer that, lets carry on with the topic.
 
Old 10-24-2003, 02:39 PM   #8
Kurt M. Weber
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Slackware
Posts: 335

Rep: Reputation: 33
I may not be right--I'm not his computer, I don't know--but the problems he described are consistent with the solution I offered.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
aplay: pcm_write:1029: write error: Input/output error mimithebrain Linux - Software 2 12-04-2007 12:51 PM
cp - error reading /mnt/cdrom/mpegav/avseq01.dat input/output error manishsingh4u Linux - General 2 10-17-2005 06:02 AM
grep input/output error on slackware 10.1 install dpp777 Linux - Newbie 1 09-07-2005 10:25 AM
Input/Output error sufiah Linux - Hardware 4 04-17-2005 08:03 PM
Input/Output error arctuniol Linux - Software 2 10-06-2003 06:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:33 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration