LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-07-2003, 06:33 AM   #1
sturreal
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
Red Hat9 + ATi Drivers + nForce2 Drivers


I'm having many problems with Redhat 9 and my nforce2 drivers. I've managed to get the ATi drivers installed but it put my monitor in power saving so i guess i selected a wrong setting there.

my kernel version for red hat is 2.4.20-8, so do i or don't i need to download the source packages? i downloaded the 2.4.80-9 update but it didn't create the modules

Anyway i'm really stuck so if anyone could give me a step by step guide to doing it and some stuff on config.

Oh when i install all of these things where should i be? pure console?
 
Old 10-07-2003, 06:51 AM   #2
arunshivanandan
Member
 
Registered: May 2003
Location: Kerala,India
Distribution: RedHat,Mandrake,Debian
Posts: 643

Rep: Reputation: 30
ofcource,you should be in textmode(runlevel 3) for nvidia display drivers,and if you didnt do so,it wont work.since your ati driver got installed,i guess there was no such problem with it.(otherwise it would have told you.).Always take care to read README.
about nforce,what is your problem??the one is http://www.nvidia.com/object/linux_nforce_1.0-0261
 
Old 10-07-2003, 07:17 AM   #3
sturreal
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
for the nforce drivers well i used the pre compiled RPM's just double clicked it said it installed and didn't create the nvnet or nvaudio modules :E

I then tried it using the pure console and it did the same thing.

Do i need to get the source RPM and compile it, if so how?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DISCUSSION: Making ATI drivers work with nforce2 and kernel 2.6 in Gentoo ElPuello LinuxAnswers Discussion 1 07-24-2005 12:41 AM
Ati 9600 Drivers with Nforce2 = suck xOutcastx Mandriva 4 09-29-2004 05:51 PM
Problems installing ATI drivers on Red Hat 9 < HELP > Tr1baL Linux - Hardware 2 03-17-2004 03:36 PM
Red Hat9, ATI 9700 Pro, panning.... riskadh Linux - Hardware 1 11-05-2003 03:25 PM
red hat 9 + ati drivers..something went wrong. rezzer Linux - Newbie 0 10-05-2003 07:00 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:58 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration