LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-07-2002, 05:01 AM   #1
Linux_Moose
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2002
Location: Australia
Distribution: ?? :-)
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Question Red Hat 8.0 Slow


Hi All
I just installed RH 8.0 (From iso images) on a PIII 933 with 256 Ram
2 HDD one Quantum ata 100 second slave Samsung ata 66.
RH is installed on the second 6 GB HDD.
PC has one NIC and has static IP.

The system is slow. eg If I click on the home icon on the desktop it takes about 25 sec for it to open.

Thanks
Chris
 
Old 10-07-2002, 11:23 AM   #2
jetblackz
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Debian Galaxy
Distribution: Debian
Posts: 711

Rep: Reputation: 30
While Gnome might not take full advantage of a particular, say gForce2MX, video's hardware acceleration, opening Home takes 1-2 seconds.

Do you have RAID?
 
Old 10-07-2002, 12:23 PM   #3
Amerist
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Germany
Distribution: RedHat & SuSE
Posts: 106

Rep: Reputation: 15
Linux_Moose, share your system specs with us and maybe we can suggest some next steps. I personally, would try to get my video card drivers updated. If you're using a video card with an NVIDIA chip, the official NVIDIA Linux drivers work supremely well. (in my own experience)
 
Old 10-08-2002, 04:40 AM   #4
Linux_Moose
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2002
Location: Australia
Distribution: ?? :-)
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Post System

I have a PIII 933
Gigabyte MB Intel 815 Chipset (GA-6OXM7E)
HDD 0 Quatum 15 GB
HDD 1 Samsung 6 gb
ASUS V 7700 Gts Deluxe 32 MB Ram
OB SB 128 Sound
Lan Realtek 8139

I am starting to think it is a lan issue, Did an install of 7.3 last night and after tinkering with the lan it got slower .

Not sure how to enter the lan setting, I had a go might be wrong.
I have 3 PC's on a lan.
The main Mach Win2K with Cable modem, and lan static IP 192.168.0.1
THe other mach Dual 1 Ghz Win2k this machine 192.168.0.2.
When I setup the Linux machine I do not use the DHCP I give it 192.168.0.3 gateway 192.168.0.1.
Some of the setting I am nore about like DNS.

I have the Mach running Win98 now but left 7 GB free on the 0 HDD so I will load RH now, and give it a go.
Will not give up
So if someone can help with my setting I will be good
Thanks
Chris
 
Old 10-08-2002, 06:48 AM   #5
Linux_Moose
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2002
Location: Australia
Distribution: ?? :-)
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thumbs up :)


I found the Problem.
The Firewall on the Win2K mach was blocking me.
Did not show any of this in the log file.
I installed RH 8.0 set the network info to what I thought was right.
Did not tinker at all this time. Rebooted to Win and it was having troubles, disabled the firewall and away I went.

Rebooted to Linux and was faster than Windoze
Browzing with Mozilla no Prob.

Thanks All
Chris
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Red hat slow boot. tuananhbirm Red Hat 9 04-17-2004 03:00 PM
slow Red Hat Hairy Bas Linux - Software 4 02-07-2004 03:30 PM
Slow slow red hat 9 gap Linux - Newbie 11 10-26-2003 02:34 PM
Video Slow using Red Hat 9 salvio Red Hat 9 10-25-2003 05:39 PM
Slow Red Hat!!!!!!!! r4rahul82 Linux - Software 2 07-06-2003 10:03 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:23 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration