LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-22-2003, 12:11 AM   #1
aqwabawks
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Red Hat 7.3 Video card problems


I just installed Red Hat 7.3 (I was suggested to use it by a close friend) on my Digital PC5300 (Intel Pentium 166 overclocked to 233 Mhz, 128 MB Ram, s3 Virge/DX integrated video) and am having a problem with how the video is displayed...

I've searched using google and noticed that others have had the same problems as me.

The problem being that there are vertical lines running across the screen and that the mouse has a big rectangular box beside it and at times the screen gets all fuzzed up with weird lines...

I've tried using the configurator program (xf86setup and xconfigurator or something similar) to select a different card and have tried using the driver for the generic Virge, the DX and GX drivers and the same thing occurs with the display being distorted with these lines and box...

When I had Red Hat 6.2 a long time ago on the same PC I was able to get by this problem by using a driver called S3 Virge (old) driver or something named like that and it worked perfectly... I no longer see the driver available in Red Hat 7.3...

One friend suggested that I install 6.2, select this driver, then copy /etc/X11/XFree86Config onto diskette, reinstall 7.3 and then copy this file... I was wondering if it'd work this way, if there is anywhere online I could find this and whether there is another way I can fix the way my video card is working in Red Hat 7.3...
 
Old 11-22-2003, 05:07 PM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,568

Rep: Reputation: 164Reputation: 164
I'd rather recommend to edit /etc/X11/XF86Config file and try different driver (manually). Could you please copy here part of it staring from 'Section "Device"' to 'End Section'?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying to install x800 video card on Red Hat 9 Mr. Mojo Risin Linux - Hardware 7 06-02-2005 03:20 AM
Red Hat 6.1 Video Card asharma5_new Red Hat 1 01-23-2005 02:09 AM
Red Hat 9 Install Issue (Video Card) bshelton Red Hat 4 12-03-2003 11:40 AM
Red Hat 8.0, which Video card is most compatible?? HELP!! mockj Linux - Hardware 5 07-24-2003 08:22 AM
3d prophet hercules 4500 video card problems with Red Hat 7.2 installation Zingaro2002 Linux - Software 1 02-16-2002 01:18 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:28 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration