LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-25-2006, 07:47 AM   #1
Unforgiven79
Member
 
Registered: May 2006
Location: Italy
Distribution: FC5, Suse 10
Posts: 70

Rep: Reputation: 15
Realtek soundcard not working with new drivers!


Dear All,

I have a Realtek soundcard assembled within my Asus laptop (Intel HD Audio system...).

Actually, it worked, only I had problems with multisound and there was no possibility to drive the input/outputs of the board.

So, I downloaded the latest Realtek drivers for Linux (the "other Linux distros" version) frome their official site.
I installed them, then, after the ALSA re-configuration throught the installation script,... there was no sound resource available, and so it stays now, even after rebooting!...

Do you know how can I (at least) get back to the original version of the drivers, provided by the distro? Or solve the problem?

I have SuSE 10.1 with kernel 2.6.16.13-4smp

Thank you all!
 
Old 08-25-2006, 06:02 PM   #2
debiant
Member
 
Registered: Jul 2006
Distribution: Source Mage 0.9.6
Posts: 196

Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally Posted by Unforgiven79
Dear All,

I have a Realtek soundcard assembled within my Asus laptop (Intel HD Audio system...).

Actually, it worked, only I had problems with multisound and there was no possibility to drive the input/outputs of the board.

So, I downloaded the latest Realtek drivers for Linux (the "other Linux distros" version) frome their official site.
I installed them, then, after the ALSA re-configuration throught the installation script,... there was no sound resource available, and so it stays now, even after rebooting!...

Do you know how can I (at least) get back to the original version of the drivers, provided by the distro? Or solve the problem?

I have SuSE 10.1 with kernel 2.6.16.13-4smp

Thank you all!

This is a sanity check but when you say no sound resource you mean that the sound doesn't work. Have you run alsamixer (in a shell) and made sure that all appropriate channels are not muted?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Realtek AC97 OnBoard Soundcard not working aroden Linux - Hardware 1 01-23-2006 08:22 PM
RealTek AC'97 soundcard problem kingleo Linux - Newbie 3 05-20-2005 08:53 AM
Realtek 880 alc soundcard is finally working-sort of 1sciroccofahrer Linux - Hardware 0 05-18-2005 03:02 PM
Realtek AC97 soundcard driver r3my_cc Linux - Hardware 3 03-21-2005 05:25 AM
Realtek Onboard and Soundcard trouble SirKalten Linux - Networking 0 02-14-2002 10:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:22 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration