LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-27-2013, 09:15 PM   #1
chenxiongni
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2012
Posts: 12

Rep: Reputation: Disabled
Smile Raid 5 on Centos 6


Hi Guys,

any help for this issue will be really appreciated.

I have Sun X2200 server which is running CentOS 6.3 in house. I also have a Sun Storage J4200 connected to my server via SAS cable.

Centos has two MD partitions with raid 5, md1, and md0. each one contains 6 disks from Sun storage.

md0 is running always fine with no issue, the problem i am having right now is md1.

the md1 raid keep crashing, or stopping responding in read/write.

i have tried:

change the disk in Sun storage and re-build the whole md1 raid. it still has same issue.

in the beginning of raid initialization, i can see the sync speed is quite high, and then it is keep decreasing until to 3K/s, which just complete stopped re-sync.

also, the /var/log/message keep repeat with:

ernel: mptbase: ioc0: LogInfo(0x31110900): Originator={PL}, Code={Reset}, SubCode(0x0900) cb_idx mptscsih_io_done
May 28 12:14:32 backupsrv kernel: LSI Debug log info 31110900 for channel 0 id b


anyone know how should i fix this issue?

Thank you in advance.

Andy
 
Old 05-28-2013, 03:03 PM   #2
whizje
Member
 
Registered: Sep 2008
Location: The Netherlands
Distribution: Slackware64 current
Posts: 592

Rep: Reputation: 140Reputation: 140
possibly one of the disks is fautlty maybe you can test the disks with smartctl.
 
Old 05-28-2013, 05:43 PM   #3
chenxiongni
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2012
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by whizje View Post
possibly one of the disks is fautlty maybe you can test the disks with smartctl.
Hi Whize,

Thanks, I will try it today and post in there.

Andy
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raid 10 for CentOS 6 amolmistry Linux - Hardware 2 10-04-2012 09:27 AM
CentOS 5.5 RAID 1 wizard210 Linux - Server 1 02-07-2011 06:46 PM
Problem with network and RAID on Centos 5.2 and Centos 5.4 thesirwolf Linux - Hardware 1 04-02-2010 11:47 AM
RAID at CentOS maceee Linux - Server 1 12-02-2008 08:47 AM
CentOS 4.3 LInux Raid 1 Losing OS Raid member Sigkill(9) Linux - Hardware 1 09-13-2008 11:01 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:03 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration