LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-08-2008, 09:02 AM   #1
Legolas327
Member
 
Registered: Apr 2006
Location: Atlanta, GA
Distribution: Ubuntu 9.10
Posts: 69

Rep: Reputation: 15
Question Raid 0 and LVM Help needed


Hello. I need some basic understanding.

I have been a linux user for several years but know enough to be dangerous. I am trying to set up my new computer with two 150G Raptor hard drives up as raid 0 configuration. They are the only two drives in the machine. I can get the bios set up to configure the two drives but I am doing something wrong in the software installation.

Hardware: Q6600, evga 122-Ca-NF68-a1 MB, two Raptor 10,000 rpm HDs,
Software: Fedora 8.
Attempting to set up as Raid 0

As Fedora 8 sees the two HDs as one "mapper" type drive because the MB bios is configured as raid 0.

In the LVM group it all looks ok? I don't really know I have neve set up a raid config with LVM.

Question: Do I need to set up software raid within LVM. I.E. set up two even partitions, keeping boot and the / and /boot out of the raid?

I have attempted to do nothing with in the LVM and let it run as set by the installation software but later as Fedora 8 cranks along in the install process I get a "serious error" about not being able to continue.
If I dont set up the raid configuration in the MB Bios (no raid), Fedora installation loads up and operates just fine.

I have read numerous articles and forums but I haven't read one that explains what I do from the "bios to the linux" installation using LVM.

I need some guidance please.
 
Old 02-10-2008, 01:20 PM   #2
Legolas327
Member
 
Registered: Apr 2006
Location: Atlanta, GA
Distribution: Ubuntu 9.10
Posts: 69

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Problem solved: On my Motherboard is an option to make the raid configuration "bootable" I tried "not" selecting that and all loaded up well.
 
  


Reply

Tags
lvm2, raid0


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help needed with LVM jalmod Linux - General 4 06-23-2007 10:17 AM
software raid 5 + LVM and other raid questions slackman Slackware 5 05-09-2007 03:58 PM
Lvm + Raid username17 Linux - Hardware 4 02-21-2007 01:02 PM
raid-1 and lvm together?? Vasili Linux - Enterprise 7 12-04-2006 05:59 AM
Lvm Raid jagster Linux - Hardware 2 06-16-2005 01:40 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:43 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration