LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-10-2012, 01:39 PM   #1
tcarson
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2012
Posts: 5

Rep: Reputation: Disabled
Questions regarding CentOs 6.3 install on HyperV Remote server


Hi everyone, I'm new to the forums and I'm having trouble getting a linux server up and running.

Server software: CentOS 6.3
Installed on: 2008 r2 in Hyper V

I'm new to the linux world and have been googling problems as best as I could without having to submit a thread.

I'm at the point now where I need some help and have to post somewhere!

My issue: I cannot get my network eth0 adapter on the server to install properly. I discovered that I have to turn "onboot" to "yes" but I have to set the server up as static.

First issue: Network card does not populate into ifconfig but does show up in ifconfig -a. Because of this I cannot get the card to ping any ip addresses, even the gateway.

My ifcfg-eth0:
Code:
DEVICE="eth0"
BOOTPROTO="static"
IPADDR="10.250.2.18"
NETMASK="255.255.255.240"
GATEWAY="10.250.2.5"
HWADDR="xxxxxxxxxxxx"
NM_CONTROLLED="no"
ONBOOT="yes"
TYPE="Ethernet"
UUID="xxxxxxxxxxxx"
resolv.conf
Code:
nameserver 10.250.2.5
/etc/sysconfig/network
Code:
NETWORKING=yes
HOSTNAME=localhost.localdomain
GATEWAY=10.250.2.5
Second issue: Once we get the card pinging it will only ping ip addresses but will not populate the dns searches such as "yum update" or "ping www.google.com"

Last edited by tcarson; 10-10-2012 at 01:57 PM.
 
Old 10-10-2012, 01:41 PM   #2
tcarson
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2012
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
When I try to "service network restart" i get the error:

Bringing up interface eth0: Device eth0 does not seem to be present, delaying initialization

This appears to be a 70-persistent-net.rules issue, i am working to correct it now.

edit: i changed the rules and now "ifconfig" properly shows the eth0 adapter without having to type ifconfig -a

however once i try to ping the gateway it still says "network is unreachable"

Last edited by tcarson; 10-10-2012 at 02:11 PM.
 
Old 10-10-2012, 03:13 PM   #3
JaseP
Senior Member
 
Registered: Jun 2002
Location: Eastern PA, USA
Distribution: K/Ubuntu 10.04/12.04, Scientific Linux 6.3, Android-x86, Maemo
Posts: 1,658

Rep: Reputation: 138Reputation: 138
The following looks similar to your situation;

http://www.pwrusr.com/system-adminis...ng-and-hyper-v

Although, since I'm not "The Help," I don't do Windows...
 
Old 10-10-2012, 03:51 PM   #4
tcarson
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2012
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks for that link, I checked it out and followed the instructions but I still cannot get connected

it still says "network is unreachable"

Thanks!
 
Old 10-11-2012, 07:35 AM   #5
tcarson
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2012
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
bump for some love people!
 
Old 10-11-2012, 01:35 PM   #6
tcarson
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2012
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
there was apparently an ip address conflict at the set ip, changed it to a few digits higher inside the vlan and it started updating!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remote CentOS server is slow chekhov_neo Linux - Enterprise 2 04-16-2012 05:25 PM
Remote Desktop from Windows XP to a CentOS server? How To? roshanekka Linux - Server 3 06-15-2010 12:09 PM
How To setup remote access server on centOS 5 bagra Linux - Newbie 2 08-25-2009 06:07 AM
Mount doesn't connect to remote server CentOS 5.2 FogOgg Linux - Networking 0 03-21-2009 04:39 PM
Remote setup of LAMP server on CentOS 5 satimis Linux - Server 19 01-31-2008 11:42 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:29 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration