LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-21-2004, 05:17 PM   #1
the_hommer
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
question: x installation ok, but after...


'm installing linux debian (sarge) in my labtob (HP evo nx9005).
I'm new in installing linux.

I've been reading lots of explanations of installations and I've done more or less what they said:
I installed linux26 (it was the only one that I could install in my computer)
and I didn't install any graphic interphase.

After I use the following commands (that I copied from sources):

apt-get install x-window-server
// this command didn't worked. apt-get says that this pakcage was not avaliable

//I tried to put first the kde (I'm new in linux, so I want a easy one)
apt-get install kde

//After I saw that this did not install the xserver (startx didn't work) so I tried diferent names a part from x-window-server

apt-get install xserver
//this installed xserver-xfree86

/*I tried startx, but there where problems: It said that I need to use apt-get install x-window-server or apt-get install x-window-server-core. As I tried the 1st one before I tried the 2nd*/
apt-get install x-window-server-core

----------------------------
After that startx worked and I can use kde, but:
1. I've done it correctly?
2. why apt-get install x-window-server doesn't work?
3. When I use kde internet is not installed... ok, I'll configure it, but it is strange that I used apt-get to access to internet, but kde can't configure it?

Thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installation Question k1ll3r_x Slackware - Installation 3 10-01-2004 06:33 PM
Installation question satimis Debian 1 09-11-2004 07:03 PM
Installation Question DaveThePuzzled Linux - Newbie 8 05-23-2004 02:44 AM
installation question today53 Linux - Newbie 3 10-12-2003 11:32 PM
Installation Question Iconit Linux - Newbie 2 07-29-2003 02:46 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:08 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration