LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-20-2009, 11:47 AM   #1
chris24300
Member
 
Registered: Jul 2009
Posts: 58

Rep: Reputation: 15
PXE-E53: No boot filename received


Hello,

I'm trying to load linux on an embedded board currently with no OS so I can only communicate through a serial line. I followed multiple pxe setup tutorials, mainly http://shirwablog.com/?p=26 . When I boot the device and attempt to boot over network I can see the MAC so I added it to my DHCP table on my router and gave it a static IP. I configured dhcp, have all services working, all images and files in proper directories, and have tried multiple hardware setups (isolated the board and pxe server on a switch, etc..). Any thoughts?

thanks!
Chris
 
Old 10-20-2009, 03:57 PM   #2
jefro
Guru
 
Registered: Mar 2008
Posts: 11,954

Rep: Reputation: 1482Reputation: 1482Reputation: 1482Reputation: 1482Reputation: 1482Reputation: 1482Reputation: 1482Reputation: 1482Reputation: 1482Reputation: 1482
The simple way is to test a known working pxe bootable computer to try to decide if your setup is working. I suspect you didn't edit your pxeconfig file. Guess it could be a route issue. Just use a cross over cable to the server to try.

I'd also say instead of fooling with all that stuff you can use a knoppix 5.1 cd and start knoppix terminal server or maybe even DSL's terminal server (never used dsl myself)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pxe boot "PXE-T01 file not found" ssharma_02 Linux - Networking 16 05-18-2011 04:21 PM
[SOLVED] PXE E53: No boot file name received Switch7 Linux - Distributions 7 10-11-2009 05:31 AM
PXE E-53 error No boot filename jer3150 Linux - Networking 2 04-30-2006 11:46 AM
Received message when trying to boot SimplyMepis 3.4 LQer928 MEPIS 3 03-16-2006 07:01 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:20 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration