LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-03-2002, 12:42 PM   #1
milburn
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2002
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Unhappy problems with xawtv


Hello all! I liked the idea of watching Satellite TV on my PC's monitor
(so my kids can watch cartoons on TV) so I bought a Technotrend DVB-s card.
First I tried to install drivers and apps on Windows but i got a lot
of blue screens and so I decided to enter the Linux World and give it a try.
After reading a lot of material on video 4 linux, dvb for linux etc I
downloaded various packages and I installed them. Here is what v4l-conf
displays just before I start xawtv.

#v4l-conf
v4l-conf: using X11 display :0
dga: version 2.0
mode:1024x768, depth=24, bpp=32, bpl=4096, base=0xd6000000
/dev/video0 [v4l2]: ioctl VIDIOC_QUERYCAP: Invalid argument
done

==========================

and that's a list with the modules I load

insmod i2c-core
insmod /root/videodevX/videodevX.o
insmod /root/videodevX/v4l_compat.o
insmod /usr/src/DVB/driver/dvbdev.o
insmod /usr/src/DVB/driver/dvb_net.o
insmod /usr/src/DVB/driver/dvb_filter.o
insmod /usr/src/DVB/driver/dmxdev.o
insmod /usr/src/DVB/driver/saa7146_core.o
insmod /usr/src/DVB/driver/dvb_demux.o
insmod /usr/src/DVB/driver/dvb_frontend.o
insmod /usr/src/DVB/driver/dvb.o


When I run xawtv I get the following output

=======================
#xawtv -hwscan
This is xawtv-3.54, running on Linux/i686 (2.4.7-10)
looking for available devices
/dev/video0: OK
type: v4l
name: DVB Board
flags: overlay capture tuner

#xawtv
This is xawtv-3.54, running on Linux/i686 (2.4.7-10)
WARNING: v4l and x11 disagree about screen size
WARNING: Is v4l-conf installed correctly?
WARNING: v4l and x11 disagree about the color depth
WARNING: fbuf.depth=-1044107392, x11 depth=32
WARNING: Is v4l-conf installed correctly?
.
.
ioctl:VIDIOCGFREQ(201326497.250 MHz): Invalid argument
etc
==========================

and a black screen with no pictures nomatter what
Capture option I use (off, overlay, grabdisplay)

Anyone willing to help a newbie to solve his first
Linux problem?

My PC setup is as follows:

AMD 1GHz
512Mb RAM
TechnoTrend DVB-S
Studio 10plus videograbber
Viper V330 vga card, 4Mb RAM
40 Gb HD

Thanks in advance,
John

Last edited by milburn; 04-03-2002 at 12:44 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
XawTV, problems tennebrus Linux - Software 2 12-14-2004 08:29 AM
WinTV and XawTV problems. obj63 Linux - Hardware 1 10-09-2003 11:14 PM
Problems with XawTV on new LFS Electrode Linux From Scratch 0 09-15-2003 06:50 PM
Problems with xawtv milburn Linux - Hardware 0 04-04-2002 09:51 PM
Problems with Xawtv! DarkLord Linux - Software 0 08-11-2001 11:39 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:01 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration