LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-09-2004, 04:51 PM   #16
PaleViper
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: UK
Distribution: Suse 10.0
Posts: 39

Rep: Reputation: 15

Qucho

I checked to see if my CD was connected to the sound card and it is so I think it must be another problem with KSCD not working. The CD's seem to play, it displays the album and track but no sound comes out.

Any other suggestions as to what may be the problem

Last edited by PaleViper; 06-10-2004 at 04:11 AM.
 
Old 06-10-2004, 01:09 AM   #17
Qucho
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Colorado, US
Distribution: Debian "Sarge"
Posts: 228

Rep: Reputation: 30
Damn... well is a hard one to fix since we dont get error messages
So I would have to make sure basic stuff is covered.

A) I asume you DO have sound working, like been able to play mp3's
B) You tried playing music CD's in alternative software like Kaboodle, Noatun, Xine, XMMS, or MPlayer.
C) You checked your mixer has the audio CD imput NOT muted.
D) The audio cable (a thin rounded one, not the ribon) from the CD-ROM is connected to your sound card.
E) You tried playing more than just 'that one' music CD
F) it is a CD-ROM and not a DVD-ROM (this last one, I think need some controlers, not familiar with them honestly).

If all that is covered and still is a no go... well then I have no stinky clue what can be.
 
Old 06-10-2004, 04:00 AM   #18
PaleViper
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: UK
Distribution: Suse 10.0
Posts: 39

Rep: Reputation: 15
Cool

Sound is working and I have been able to play MP3's.

On the good side of things I used K AudioCreater and that worked fine to rip tracks from CD's and also some how managed to resolve the audiocd problem with Konqueror as well I am not quite sure how though.

I have tried Xmms and get no sound from that I will try some of the others this evening to see if I have any success with them.

I have definately checked that the CD cable the thin one is plugged into the CD In socket on the sound card and I have tried more than one CD.

I think the problem may be the last one it is a DVD. I have CD Rewriter as well so I will try swaping the audio cable only one is plugged in as there is only one socket.

Getting KAudioCreater to work though is a big plus as I tend to copy tracks to a playlist and then just listen to them at random from that rather than playing CD's directly anyway. It would be nice though to get KSCD working correctly though.

Thanks for your help

Fletch
 
Old 06-10-2004, 04:32 AM   #19
Qucho
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Colorado, US
Distribution: Debian "Sarge"
Posts: 228

Rep: Reputation: 30
Quote:
On the good side of things I used K AudioCreater and that worked fine to rip tracks from CD's and also some how managed to resolve the audiocd problem with Konqueror as well I am not quite sure how though.
My guess is, it installed a missing/updated library, and thats why it works now.
Quote:
I think the problem may be the last one it is a DVD. I have CD Rewriter as well so I will try swaping the audio cable only one is plugged in as there is only one socket.
Like I said I have no experience with DVD's There are several packages for DVD's though.

I dont know what else to say, but good luck !
 
Old 06-28-2004, 12:40 AM   #20
paschim
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: UK, south london
Posts: 51

Rep: Reputation: 15
I have had the same problem in suse9 and never found solution anywhere

My fstab is like this

/dev/hda3 / reiserfs defaults 1 1
/dev/hda1 /windows/C ntfs ro,users,gid=users,umask=0002,nls=iso8859-1 0 0
/dev/hda2 swap swap pri=42 0 0
devpts /dev/pts devpts mode=0620,gid=5 0 0
proc /proc proc defaults 0 0
usbdevfs /proc/bus/usb usbdevfs noauto 0 0
/dev/cdrecorder /media/cdrecorder auto ro,noauto,user,exec 0 0
/dev/cdrom /media/cdrom auto ro,noauto,user,exec 0 0
/dev/dvd /media/dvd auto ro,noauto,user,exec 0 0
/dev/fd0 /media/floppy auto noauto,user,sync 0 0

can anyone help me to play cdrom
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with kde using 2.6.12.1 SlackwareInAZ Slackware 2 06-29-2005 03:39 AM
KDE 3.2 Upgrade to KDE 3.3 Problems! Boyer Linux - Software 0 10-18-2004 03:47 AM
KDE Menu Config problems leading to other problems theMonkeY Linux - Software 2 09-03-2004 01:31 PM
KDE task switching (alt-tab) problem, also KDE XMMS problem (seperate problems) Cohobin Linux - Software 4 06-26-2004 06:47 AM
KDE Problems woodi2259 Linux - Software 2 09-21-2003 05:44 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:38 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration