LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-26-2004, 03:22 PM   #1
gschrade
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 52

Rep: Reputation: 15
Problems with cdrecord


I am trying to use cdrecord on Linux 9. The directions I have are to run mkisofs on the file or folder that needs to be recorded before running cdrecord. When I try to run mkisofs is says command not found. Is there something I need to do to get mkisofs running or is it possible there was a problem with the installation of the rpm?

Thanks in advance...
 
Old 01-26-2004, 04:38 PM   #2
jailbait
LQ Guru
 
Registered: Feb 2003
Location: Blue Ridge Mountain
Distribution: Linux Mint 17, Debian 8
Posts: 7,862

Rep: Reputation: 311Reputation: 311Reputation: 311Reputation: 311
"is it possible there was a problem with the installation of the rpm?"

You can check to see if mkisofs is on your system with these two commands:

which mkisofs
rpm -qi mkisofs

If you have not tried cdrecord yet you should also try:

which cdrecord
rpm -qi cdrecord

___________________________________
Be prepared. Create a LifeBoat CD.
http://users.rcn.com/srstites/LifeBo...home.page.html

Steve Stites
 
Old 01-26-2004, 04:43 PM   #3
qwijibow
LQ Guru
 
Registered: Apr 2003
Location: nottingham england
Distribution: Gentoo
Posts: 2,672

Rep: Reputation: 47
i have redhat 9, it does not come with mkisofs, u need to doenload it.
 
Old 01-26-2004, 06:51 PM   #4
gschrade
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 52

Original Poster
Rep: Reputation: 15
problem fixed, thank you!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cdrecord problems stevsom Linux - Software 6 10-25-2005 04:40 PM
Problems with cdrecord. . . wnaLinux Slackware 13 11-14-2004 10:40 PM
cdrecord problems Rolby Linux - Newbie 5 06-27-2004 03:23 PM
problems with cdrecord cf050 Linux - Newbie 5 06-14-2004 12:55 AM
cdrecord problems GZimm Linux - General 1 07-14-2003 06:47 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 08:59 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration