LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-09-2003, 07:03 PM   #1
ReverendNam
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Problems with bootup...


Recently, I finally got Mandrake 9.1 installed on my dual boot system, but some weird things have been coming up now.

Soon after I boot up but before LILO comes up, a series of 9As get printed to the screen.

Like this:

9A 9A 9A 9A 9A 9A 9A 9A 9A 9A 9A 9A 9A ...and that gets printed until it takes half the screen, and then LILO comes up to boot.

Also, after I choose to boot in Linux, it says Loading Linux.... and it stalls for like 5 minutes, where the dots act like a meter until actual boot up starts.

Any ideas what the problem is?

Thanks for any of your help.
 
Old 06-09-2003, 07:09 PM   #2
fancypiper
LQ Guru
 
Registered: Feb 2003
Location: Sparta, NC USA
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 5,141

Rep: Reputation: 58
Apparently it's not configured correctly yet. Redo the config file, then run /sbin/lilo for changes to take effect.

LILO mini HOWTO
Multiboot with LILO HOWTO
LILO, Linux Crash Rescue HOW-TO
Installing a bootloader
 
Old 06-13-2003, 12:32 AM   #3
ReverendNam
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
After reading those blurbs on LILO, I'd like to know: does this configuration seem correct? This is the original state of LILO after installation. Seems the same as those blurbs.

boot=/dev/hdb5
map=/boot/map
vga=normal
default="linux"
keytable=/boot/us.klt
prompt
nowarn
timeout=100
message=/boot/message
menu-scheme=wb:bw:wb:bw
image=/boot/vmlinuz
label="linux"
root=/dev/hdb5
initrd=/boot/initrd.img
append="quiet devfs=mount hdc=ide-scsi acpi=off"
vga=788
read-only
image=/boot/vmlinuz
label="linux-nonfb"
root=/dev/hdb5
initrd=/boot/initrd.img
append="devfs=mount hdc=ide-scsi acpi=off"
read-only
image=/boot/vmlinuz
label="failsafe"
root=/dev/hdb5
initrd=/boot/initrd.img
append="failsafe devfs=nomount hdc=ide-scsi acpi=off"
read-only
other=/dev/hda1
label="windows"
table=/dev/hda
other=/dev/hdb1
label="windows2"
table=/dev/hdb
map-drive=0x80
to=0x81
map-drive=0x81
to=0x80
other=/dev/fd0
label="floppy"
unsafe
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bootup problems etcetera Linux - General 3 09-01-2005 12:39 PM
Bootup problems etcetera Linux - Hardware 2 09-01-2005 11:51 AM
Bootup problems mercuryx013 Slackware 2 03-19-2004 02:36 PM
Bootup problems Rutnut Linux - Software 4 04-28-2003 07:23 PM
Bootup problems jester_69 Linux - General 1 09-17-2002 01:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:22 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration