LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-26-2004, 12:22 AM   #1
snakeo2
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Miami, Fl
Distribution: Red Hat 9/fedora core3/
Posts: 273

Rep: Reputation: 30
problems re-installing redhat 9


i had redhat 9 2.4.20-6 working beautifully until i deleted the partition by mistake. after a few hours messing with it, i was finally able to boot xp. somehow during the process of trying to boot xp, i changed the settings. now when i start my machine i get this prompt window asking me to select which os i want to boot. is there a way to fix this? whenever i load the redhat installation cd, it wont boot. i tried booting from a floppy, it wont work either. i want to re-install redhat so i can keep messing with it. i only been using it a few days, but like what i see so far.
 
Old 03-26-2004, 12:24 AM   #2
jax8
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Australia
Distribution: Ubuntu, Fedora 10
Posts: 632

Rep: Reputation: 31
make sure you have your CD set as the first boot device in your BIOS
 
Old 03-26-2004, 02:39 AM   #3
FatalSystmError
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Location: Ontario Canada
Distribution: Fedora Core 3
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
No, that's your boot loader asking what OS you want to boot into, using XP and
Linux, you get a dual-boot option. Isn't freedom of choice great... ( you will always be prompted )
 
Old 03-26-2004, 07:37 AM   #4
snakeo2
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Miami, Fl
Distribution: Red Hat 9/fedora core3/
Posts: 273

Original Poster
Rep: Reputation: 30
here is what happened, during the recovery section , i think i changed my mbr
redhat is no longer installed, so in theory it shouldnt be asking to choose which os to pick since there is only one installed. my bios are set up to boot harddrive first, then removable drive, then cd-rom,. i also tried system restore to see it would fix the problem, but im still getting the prompt everytime i start my machine
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems when installing Redhat 9 Grofu Red Hat 2 09-07-2005 07:22 PM
problems with installing redhat 9.0 wogga Linux - Software 0 05-18-2004 01:02 PM
problems installing redhat 9; usb problems (I think) nhelseth Linux - Newbie 2 04-27-2004 05:17 PM
Problems installing RedHat Database 2.1 on Redhat Linux 9 bkimelman Linux - Software 0 10-18-2003 02:32 PM
Problems installing RedHat with XP MartinP Linux - Software 3 07-30-2002 12:26 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:28 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration