LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-06-2008, 03:03 PM   #1
GardarS
Member
 
Registered: Jun 2005
Location: Reykjavik,Iceland
Distribution: Centos 5.6 and Arch
Posts: 64

Rep: Reputation: 17
Problem with Yum


Hello, I sometimes have problems using yum, but sometimes it works pretty well.
When I try to install a package I get an error message like this


Code:
not using ftp, http[s], or file for repos, skipping - <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
not using ftp, http[s], or file for repos, skipping - <html>
not using ftp, http[s], or file for repos, skipping - <head>
not using ftp, http[s], or file for repos, skipping -   <title>SpeedTouch</title>
not using ftp, http[s], or file for repos, skipping -   <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
not using ftp, http[s], or file for repos, skipping -   <script type="text/javascript">var g_navitem = -1;</script>
not using ftp, http[s], or file for repos, skipping -   <script type='text/javascript' src='/cgi/b/ic/util.js'></script>
not using ftp, http[s], or file for repos, skipping -   <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/styles.css">
I was wondering what is wrong when this occurs, since I dont want to reboot my computer every time it happens, It's most likely something to do with ftp, and http I've checked if my ftp service is running and it's running like usual I belive.

with thanks in advance
 
Old 04-06-2008, 04:17 PM   #2
lazlow
Senior Member
 
Registered: Jan 2006
Posts: 4,362

Rep: Reputation: 172Reputation: 172
Try posting your "yum repolist".
 
Old 04-07-2008, 02:49 AM   #3
yadava
Member
 
Registered: Apr 2008
Posts: 60

Rep: Reputation: 15
Cool reply to yum

first of all check your ftp services
and also SElinux and security level "disable"
and SElinux "permissive"
if still not working delete the preveious repositeory
copy the whole DVD in /var/ftp/pub/ folder
make the repositeory again
then try
if still nou working
please send your yum repositeory file

thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem after yum yum yum (delicious) alaios Fedora 3 01-14-2009 03:34 AM
problem using yum lav Linux - Software 4 07-17-2006 01:14 AM
Yum Problem - /var/cache/yum/base/primary.xml.gz:1 ice99 Linux - Software 0 12-15-2005 02:08 PM
problem with yum ohliumliu Linux - Software 2 09-02-2005 01:11 PM
problem with yum saipraveen Linux - Newbie 4 08-17-2005 03:23 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:37 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration