LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-01-2004, 12:19 PM   #1
maima007
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Location: edmond
Distribution: Fedora
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Question problem with sound detection


hello everyone,
I am having some trouble to configure my sound card , actually the problem is :
the sound card that is detected is part of the modem (sis900) but it's not detecting the real one which is sigmaTel. So everytime I clicked the play sound test everything freezes.
Please help me to fix this problem.
 
Old 01-01-2004, 12:52 PM   #2
maima007
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2003
Location: edmond
Distribution: Fedora
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I read somewhere abt the lspci and that 's what I got:


[root@172 root]# lspci
00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS 645xx (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SG86C202
00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 85C503/5513 (rev 14)
00:02.1 SMBus: Silicon Integrated Systems [SiS]: Unknown device 0016
00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE]
00:02.6 Modem: Silicon Integrated Systems [SiS] Intel 537 [56k Winmodem] (rev a0)
00:02.7 Multimedia audio controller: Silicon Integrated Systems [SiS] Sound Controller (rev a0)
00:03.0 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.1 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.2 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS900 10/100 Ethernet (rev 90)
00:0a.0 CardBus bridge: Ricoh Co Ltd RL5c476 II (rev aa)
00:0a.1 CardBus bridge: Ricoh Co Ltd RL5c476 II (rev aa)
00:0a.2 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C552 IEEE 1394 Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV17 [GeForce4 420 Go] (rev a3)
[root@172 root]#


and you can see that the multimedia audio controller has the same name as the modem.
So please tell me what to do to solve this problem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sound detection santosh_nb Red Hat 2 11-25-2005 08:01 PM
Sound heard during soundcard detection but no sound when playing CD thanhvn Linux - Software 6 07-04-2005 01:30 PM
sound detection problem vasav Fedora 1 05-17-2005 09:16 PM
Sound Card Detection Problem with RHL9 rupak Linux - Distributions 1 01-05-2004 12:40 AM
sound card detection problem jaylee Linux - General 9 06-21-2003 10:54 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:09 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration