LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-26-2007, 11:03 AM   #1
mujahed_khan
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2007
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
Problem with Samba using internet


Hi there i have recently implemented samba. The problem that i am facing is that i am not able to use internet properly with the limited user that i have created. The problem that i am facing is that i am not able to download anything from the email or from the site, and i am not able to run the installed plugins were as if i am logging as admin i am able to it fine. and one more thing you would be liking to be knowing that i am not using any policies or anything.
 
Old 12-26-2007, 05:15 PM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
not about networking, and apparently not about samba either... how would using samba affect a users ability to use a web browser to download content?

moved to Linux - Newbie.
 
Old 12-27-2007, 01:00 AM   #3
mujahed_khan
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2007
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
if you are saying its not about SAMBA then what can be the problem. I was thinking that it had to do something SAMBA because the admin users are able to work properly and everything is working fine. But were as the limited user is not. So you think that there can be something other than that then please suggest me what to do... Thank you...
 
Old 12-27-2007, 02:55 AM   #4
mujahed_khan
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2007
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Now i have noticed one more thing that i have installed acrobat reader. now i am not able to run acrobat in the limilted user account were as i am to run in the admin account. can please suggest me what may be the problem. please hurry as its urgent.,
 
Old 12-27-2007, 07:26 AM   #5
gerbenny
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2007
Location: Prince Edward Island
Distribution: Debian Etch
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
Are you logged in as root? Or one of the limited user accounts?
 
Old 12-27-2007, 09:08 AM   #6
mujahed_khan
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2007
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
The user using which im trying to open is limited user i haven't even added any Ntconfig.pol file, When im using root or any admin Id and opening Adobe Acrobat its working very fine just it is in he case of the limited user using which i cannot open this application.I have noticed that when im logged in user limited user and opening the Adobe Acrobat it is opening a service i.e AdobeAcrobar32.exe (or whatever) i can see that in the processes menu, but this process is working only for 20-30 seconds and its automatically exited either by software or by operating system(Winxp sp2). I have tried to check the same thing on different machines but it isn't working. I have made sure that the all the users have access to the installed files and folders. What could be the cause of this problem?
 
Old 12-27-2007, 10:23 AM   #7
mujahed_khan
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2007
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Can some moderator please move this thread to "Networking" cuz as i see this problem is not a Linux - newbie's issue. Thanks
 
Old 12-27-2007, 03:59 PM   #8
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
i moved it from networking, as it appears to not actually be about networking. you've not explained why you think samba is at all relevant, how these issues actually come about - try writing a simple flow of events... only thing i could possibly imagine is that you have home directories on samba which do not have write permissions? if so then that in turn is nothing to do with the internet... i do see though that you appear to be relating to windows machines?? why did you never even mention that until now??
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with lan and samba slowdown when internet is down muxman Linux - Networking 1 11-07-2007 03:54 PM
samba over internet time112852 Linux - Software 4 09-25-2005 04:28 PM
Samba through Internet Zumm Linux - Networking 5 04-27-2005 06:09 PM
Internet via SSH and Samba Remote Mounting Problem alimharji Linux - Networking 19 02-08-2004 03:03 PM
Samba locks when Internet is down nottawiz Linux - Networking 5 04-15-2002 09:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:46 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration