LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-16-2011, 12:13 PM   #46
manjunath11
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2010
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0

hi,when i ran mipv6_scenarios.tcl on ns 2.33 patched mobiWan, i got segmentation fault, please somebody me help to remove

manju@manju-desktop:~/Desktop$ ns mipv6_simu_scenario1.tcl
num_nodes is set 8
warning: Please use -channel as shown in tcl/ex/wireless-mitf.tcl (except for MobiWAN simulations)
200 200 0
INITIALIZE THE LIST xListHead
300 200 0
400 200 0
500 200 0
600 300 0

>-------------------- NS Addressing --------------------<
Domains (domain_num) : 2
Clusters (cluster_num) : 1 6
Nodes (nodes_num) : 1 1 3 1 1 1 1
>-------------------------------------------------------<

SORTING LISTS ...DONE!
channel.cc:sendUp - Calc highestAntennaZ_ and distCST_
highestAntennaZ_ = 1.5, distCST_ = 550.0
39.1023 get_coa for BS 1.5.0:4204544
39.1041 get_coa for BS 1.2.0:4198400
39.1052 get_coa for BS 1.4.0:4202496
39.108 get_coa for BS 1.3.0:4200448
66.2224 get_coa for BS 1.4.0:4202496
67.3702 get_coa for BS 1.3.0:4200448
68.9498 get_coa for BS 1.2.0:4198400
95.9646 get_coa for BS 1.4.0:4202496
98.6051 get_coa for BS 1.5.0:4204544
107.523 get_coa for BS 1.4.0:4202496
108.321 get_coa for BS 1.3.0:4200448
109.023 get_coa for BS 1.2.0:4198400
Segmentation fault
 
Old 03-17-2011, 05:54 AM   #47
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2014, Slack14.1 DebWheezy, +50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 13,522

Rep: Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503
# 46, @ manjunath11 : Please edit post 46 to use 'Code tags' :
I.e. write [/code] at code text end, and [code] at start.

mipv6_scenarios.tcl and mipv6_simu_scenario1.tcl are unknown file names.

Please upload the code to a pastebin site, or attach the file(s) by using
the "paper clip button" in the 'Advanced Editor'.
Files with suffix .txt can be attached : mipv6_simu_scenario1.tcl.txt

..
 
Old 05-06-2011, 05:16 AM   #48
abhishek majumder
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
after installation of ns2.33 to install mobiwan the following link will be very much useful:
http://techsolns4u.blogspot.com/search/label/Mobiwan
 
Old 05-06-2011, 05:40 AM   #49
abhishek majumder
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
The following link may be useful for you.
http://techsolns4u.blogspot.com/search/label/Mobiwan
 
Old 06-27-2012, 01:13 PM   #50
yotta15
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2012
Posts: 15

Rep: Reputation: Disabled
Error segmentation default when runnin a script

Quote:
Originally Posted by rochd View Post
I'm still stuck in this error please help me
*************
rochd@rochd-laptop:~/ns-allinone-2.33/ns-2.33$ ns simple-mipv6.tcl
num_nodes is set 5
warning: Please use -channel as shown in tcl/ex/wireless-mitf.tcl (except for MobiWAN simulations)
INITIALIZE THE LIST xListHead

>-------------------- NS Addressing --------------------<
Domains (domain_num) : 2
Clusters (cluster_num) : 1 5
Nodes (nodes_num) : 1 1 3 1 1 1
>-------------------------------------------------------<

Erreur de segmentation
**************
Hello knudfl,
I'm facing the same error "Segmentation Default" when running the same script "simple-mipv6.tcl " .
I installed n2.33 in ubunutu 10.10.
Bureau/Install-NS2.33/ns-allinone-2.33/ns-2.33/tcl/mobiwan# ns simple-mipv6.tcl
num_nodes is set 5
warning: Please use -channel as shown in tcl/ex/wireless-mitf.tcl (except for MobiWAN simulations)
INITIALIZE THE LIST xListHead

>-------------------- NS Addressing --------------------<
Domains (domain_num) : 2
Clusters (cluster_num) : 1 5
Nodes (nodes_num) : 1 1 3 1 1 1
>-------------------------------------------------------<


Erreur de segmentation

Can you help me plz ??
 
Old 10-23-2012, 03:31 AM   #51
rkpsb
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2012
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
Post Have a problem with compiling the tcl file

Hi i have encountered a problem while compiling a .tcl file using ns. It is showing an error as shown below;

num_nodes is set 2
INITIALIZE THE LIST xListHead
can't read "udp0": no such variable
while executing
"$cbr0 attach-agent $udp0"
(file "wireless.tcl" line 84)

The tcl file is generated using NSG2 simulator. Please so help me in this problem asap.

OS: Ubuntu 12.10 64-bit
 
Old 10-23-2012, 04:36 AM   #52
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2014, Slack14.1 DebWheezy, +50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 13,522

Rep: Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503
Welcome to LQ.

example1b.tcl http://www.isi.edu/nsnam/ns/tutorial.../example1b.tcl
from http://www.isi.edu/nsnam/ns/tutorial/nsscript1.html
Code:
.
.
27 set udp0 [new Agent/UDP]
28 $ns attach-agent $n0 $udp0
.
30 # Create a CBR traffic source and attach it to udp0
.
34 $cbr0 attach-agent $udp0
.
41 $ns connect $udp0 $null0 
. 
.
I.e. the variable "udp0" must be defined before it can be used ...

→ → Some of the scripts generated with NSG2.1 may need editing before they are usable.

NSG2.1.jar https://fe91046d-a-62cb3a1a-s-sites....attredirects=0


.

Last edited by knudfl; 10-23-2012 at 04:39 AM.
 
Old 02-10-2014, 07:01 PM   #53
abenmariem
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2014
Posts: 19

Rep: Reputation: Disabled
Problem when running simple-mipv6.tcl file

Hello,
I am on ubuntu 13.10 and i installed ns2.33 using this link:
http://techsolns4u.blogspot.com/2011...on-in-ns2.html
After finishing the installation, i tryed the tcl file simple-mipv6.tcl: i copied it into ns2.33 directory and i taped the command ns simple-mipv6.tcl.
Then i got this error: invalid command name "Agent/MN" while executing "Agent/MN set bs_forwarding_ 0 "file "simple-mipv6.tcl" line 13)
I put these lines in the top of the tcl file and the problem persists:
source /home/abderrahmen/repo3/ns-allinone-2.33/ns-2.33/tcl/lib/proc-mipv6-config.tcl
source /home/abderrahmen/repo3/ns-allinone-2.33/ns-2.33/tcl/lib/proc-tools.tcl
source /home/abderrahmen/repo3/ns-allinone-2.33/ns-2.33/tcl/lib/proc-topo.tcl
source /home/abderrahmen/repo3/ns-allinone-2.33/ns-2.33/tcl/lib/ns-topoman.tcl
source /home/abderrahmen/repo3/ns-allinone-2.33/ns-2.33/tcl/lib/proc-mobi-global.tcl
source /home/abderrahmen/repo3/ns-allinone-2.33/ns-2.33/tcl/lib/proc-mobi-config.tcl
source /home/abderrahmen/repo3/ns-allinone-2.33/ns-2.33/tcl/mobility/timer.tcl
Does you have any suggestions about the cause of the problem ?
 
Old 02-11-2014, 05:35 AM   #54
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2014, Slack14.1 DebWheezy, +50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 13,522

Rep: Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503
# 53 .
http://techsolns4u.blogspot.com/2011...on-in-ns2.html
.. would work in a very old OS.

This has worked from Ubuntu 10.10, and with all later versions :
Post #37 http://www.linuxquestions.org/questi...304/page3.html
$ cd ns-allinone-2.33/ns-2.33/ && patch -p1 < ns-233-mobiwan-1.patch
$ cd ../ && export CC=gcc41 CXX=g++41 && ./install

All mobiwan info http://www.linuxquestions.org/questions/tags/mobiwan/

The edited file "simple3_mipv6.tcl" can be run from ns-allinone-2.33/ns-2.33/simple3_mipv6.tcl.
-
Attached Files
File Type: txt simple3_mipv6.tcl.txt (5.6 KB, 3 views)
 
Old 02-11-2014, 05:36 AM   #55
abenmariem
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2014
Posts: 19

Rep: Reputation: Disabled
@Elenka
Can you share your solution for the problem :
invalid command name "Agent/MN" while executing "Agent/MN set bs_forwarding_ 0 "file "simple-mipv6.tcl" line 13)
 
Old 02-11-2014, 08:06 AM   #56
knudfl
LQ 5k Club
 
Registered: Jan 2008
Location: Copenhagen, DK
Distribution: pclos2014, Slack14.1 DebWheezy, +50+ other Linux OS, for test only.
Posts: 13,522

Rep: Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503Reputation: 2503
# 55 .
Quote:
invalid command name "Agent/MN"
That's a failed build of "ns-allinone-2.33 + ns-233-mobiwan-1.patch".

Or you could be using a wrong executable 'ns'.

The proof method is : Rename or copy the right 'ns' to 'ns-mobiwan',
and then $ sudo cp ns-mobiwan /usr/local/bin/
... Then you can do $ ns-mobiwan simple3_mipv6.tcl

.
 
Old 02-11-2014, 08:26 AM   #57
abenmariem
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2014
Posts: 19

Rep: Reputation: Disabled
Wink Solution to invalid command name "Agent/MN" problem

I am on ubuntu 13.10 32bits
Hello i managed to solve the problem using the commands from this link:http://www.linuxquestions.org/questi...304/page3.html

For an existing ns-2.33 :
cd /usr/local/bin
rm *

cd ns-allinone-2.33/ns-2.33/ ;
patch -p1 < ns-233-mobiwan-1.patch ;sudo make clean;
./configure ;make ;
cd ns-allinone-2.33/bin ;
cp ns ns-mobiwan ( To have a backup, and to be sure the right ns is used.)
sudo cp ns-mobiwan /usr/local/bin/ ;
cd ns-2.33;
./ns-mobiwan simple3_mipv6.tcl.txt : Works perfectly, and nam opens.
The file simple3_mipv6.tcl.txt is attached to this post.
the used patch file is ns-233-mobiwan-1.patch.txt:
Attached Files
File Type: txt simple3_mipv6.tcl.txt (5.6 KB, 0 views)

Last edited by abenmariem; 02-11-2014 at 08:41 AM.
 
  


Reply

Tags
nsg2


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem in running "dsr.tcl" file. neeraj.dwivedi Linux - Newbie 17 06-11-2014 01:08 AM
Running tcl script in LINUX smruthana Linux - General 1 01-28-2007 03:04 AM
problems running textSTAT with python and tcl sigma1 Linux - Software 0 09-17-2006 09:38 AM
tcl script maphin Linux - General 1 05-18-2006 10:43 AM
How to start a Tcl/Tk script by simply invoking the script file itself ? cyu021 Programming 2 10-10-2004 11:00 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:39 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration