LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-18-2011, 12:20 AM   #1
kingston
Member
 
Registered: Mar 2008
Location: Bengaluru, India
Distribution: RHEL 5.5, Solaris 5.10
Posts: 215
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 21
problem with modules in perl running on linux RHEL 5.4


Hi all

i am using rhel 5.4 running on hp proliant DL380G6. One of user is getting the following error while running their perl scripts.

Quote:
Can't locate XML/Generator.pm in @INC (@INC contains
perl version is 5.8.8-27.el5

Earlier it was giving error as follows
Quote:
Can't locate IO/Pty.pm in @INC (@INC contains: /project/arts/scripts /usr/lib64/perl5/site_perl/5.8.8/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/site_perl
Then we installed IO modules using cpan utility. After the successfull installation of IO module, it starts giving this XML/genarator issue.

Can someone help me?
 
Old 04-18-2011, 12:34 AM   #2
chrism01
LQ Guru
 
Registered: Aug 2004
Location: Sydney
Distribution: Centos 6.9, Centos 7.3
Posts: 17,371

Rep: Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381
Code:
perl -e shell -MCPAN
as root and install
Code:
XML::Generator
Basically, a missing .pm is specified as dir/file which translates to dir::file in CPAN tool.
NB: case is significant...
Have a look in search.cpan.org if you want to check.
The nice thing about the tool is that (like yum) it handles dependencies for you, & it will ask for confirmation for each one.
 
Old 04-18-2011, 06:26 AM   #3
kingston
Member
 
Registered: Mar 2008
Location: Bengaluru, India
Distribution: RHEL 5.5, Solaris 5.10
Posts: 215
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 21
i installed successfully and informed the users..waiting for their update....thanks for the help
 
Old 04-19-2011, 12:25 AM   #4
kingston
Member
 
Registered: Mar 2008
Location: Bengaluru, India
Distribution: RHEL 5.5, Solaris 5.10
Posts: 215
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 21
hi chrism01...after installing the generator module now the error got changed. now it says "XML/XPath.pm is missing". Then i tried installing the Xpath modules but it fails by giving the following errors
Quote:
Failed Test Stat Wstat Total Fail Failed List of Failed
-------------------------------------------------------------------------------
t/01basic.t 2 512 5 10 200.00% 1-5
t/02descendant.t 2 512 4 8 200.00% 1-4
t/03star.t 2 512 5 10 200.00% 1-5
t/04pos.t 2 512 4 8 200.00% 1-4
t/05attrib.t 2 512 6 12 200.00% 1-6
t/06attrib_val.t 2 512 5 10 200.00% 1-5
t/07count.t 2 512 7 14 200.00% 1-7
t/08name.t 2 512 5 10 200.00% 1-5
t/09a_string_length.t 2 512 5 10 200.00% 1-5
t/09string_length.t 2 512 5 10 200.00% 1-5
t/10pipe.t 2 512 6 12 200.00% 1-6
t/11axischild.t 2 512 6 12 200.00% 1-6
t/12axisdescendant.t 2 512 6 12 200.00% 1-6
t/13axisparent.t 2 512 4 8 200.00% 1-4
t/14axisancestor.t 2 512 5 10 200.00% 1-5
t/15axisfol_sib.t 2 512 6 12 200.00% 1-6
t/16axisprec_sib.t 2 512 7 14 200.00% 1-7
t/17axisfollowing.t 2 512 4 8 200.00% 1-4
t/18axispreceding.t 2 512 4 8 200.00% 1-4
t/19axisd_or_s.t 2 512 4 8 200.00% 1-4
t/20axisa_or_s.t 2 512 4 8 200.00% 1-4
t/21allnodes.t 2 512 11 22 200.00% 1-11
t/22name_select.t 2 512 4 8 200.00% 1-4
t/23func.t 2 512 5 10 200.00% 1-5
t/24namespaces.t 2 512 9 18 200.00% 1-9
t/25scope.t 2 512 4 8 200.00% 1-4
t/26predicate.t 2 512 4 8 200.00% 1-4
t/27asxml.t 2 512 3 6 200.00% 1-3
t/28ancestor2.t 2 512 5 10 200.00% 1-5
t/29desc_with_predicate.t 2 512 4 8 200.00% 1-4
t/30lang.t 2 512 4 8 200.00% 1-4
t/insert.t 2 512 8 16 200.00% 1-8
t/rdf.t 2 512 5 10 200.00% 1-5
t/remove.t 2 512 7 14 200.00% 1-7
t/stress.t 2 512 ?? ?? % ??
Failed 35/35 test scripts, 0.00% okay. 180/180 subtests failed, 0.00% okay.
make: *** [test_dynamic] Error 2
/usr/bin/make test -- NOT OK
Running make install
make test had returned bad status, won't install without force
 
Old 04-19-2011, 12:34 AM   #5
chrism01
LQ Guru
 
Registered: Aug 2004
Location: Sydney
Distribution: Centos 6.9, Centos 7.3
Posts: 17,371

Rep: Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381Reputation: 2381
Did it ask for any other modules?
You might be better off asking this over at perlmonks.org; it's where the Perl gurus hang out
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Print output of a script to screen using Perl/Multiple installation of Perl Modules metallica1973 Linux - General 1 02-17-2011 05:59 PM
problem with perl modules declaration and perl/cgi script shifter Programming 9 02-24-2010 09:09 AM
[SOLVED] Problem installing CPAN modules (perl) and proxy settings rodriguez Linux - Newbie 1 02-17-2010 08:39 AM
Perl modules installation problem on fc4 kartheekpn Linux - Software 0 08-09-2005 02:44 AM
perl modules problem jmg1894 Linux - Software 4 07-21-2004 12:03 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:13 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration