LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-27-2009, 02:17 AM   #1
raj1986
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2009
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Problem with eth1


I am using virtualmachine with RHEL5 as guest OS. I was trying to do NIC bonding with two ethernet cards, for that I added one additional ethernet card with my virtual machine. But machine is not detecting this card and gives the following error message:"pcnet32 device eth1 does not seem to be present, delaying initialization." Please tell me how to come out of it.
 
Old 09-27-2009, 03:45 AM   #2
j_jerry
Member
 
Registered: Sep 2009
Distribution: fedora 11
Posts: 318

Rep: Reputation: 46
are the cables connected properly ?

try command ifup eth1
 
Old 09-27-2009, 08:08 AM   #3
themanwhowas
Member
 
Registered: Nov 2005
Distribution: CentOS 5, Fedora 23
Posts: 216

Rep: Reputation: 29
type 'ifconfig -a' to show all network interfaces. Maybe it isn't eth1
 
Old 09-27-2009, 09:19 AM   #4
raj1986
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2009
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Its a virtual machine and i have added virtual ethernets, so nable is there to check. Getting the same error when running ifup eth1. Result of ifconfig -a also doesnt show eth1.
 
Old 09-27-2009, 09:27 AM   #5
kirukan
Senior Member
 
Registered: Jun 2008
Location: Eelam
Distribution: Redhat, Solaris, Suse
Posts: 1,272

Rep: Reputation: 148Reputation: 148
is that mean your eth0 is detected but eth1 is not detected on your guest environment?
which network connection method that you have used to connect virtual network(bridge or nat)?
 
Old 09-27-2009, 09:52 AM   #6
raj1986
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2009
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
bridged method.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cannot activate eth1 using ifup or using ifcfg-eth1 akay Linux - Hardware 10 12-16-2010 06:10 AM
Problem with eth1 madfed Linux - Server 1 09-17-2009 10:39 AM
howto acess intrnet thru eth1(wireless card)in winXP via briging in linux(eth0-eth1) labhesh_popli Linux - Wireless Networking 1 09-21-2006 02:11 AM
eth1 added, mysql connections FROM this machine are from eth1. Need bound to eth0??? kreese Linux - Networking 9 03-31-2004 01:12 PM
Kernel 2.4.22 finds eth0 and eth1 but 2.6.0 does not find eth1 coollink Linux - Networking 3 01-13-2004 08:32 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:42 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration