LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-03-2012, 02:38 PM   #1
kjjohny1991
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2011
Posts: 15

Rep: Reputation: Disabled
problem paying hd video


s it necessary to have GPU to play 1080p content on laptop? When i tried it on intel i5-480M processor with fedora17,the video was not smooth but cpu usage remained below 50% on all cores. The Nvidia card was switched using echo OFF > /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch so that it remained off.
edit | retag | delete
post a comment
 
Old 07-03-2012, 03:21 PM   #2
flamelord
Member
 
Registered: Jun 2011
Distribution: Arch Linux
Posts: 151

Rep: Reputation: 34
I have a three year old laptop with an integrated graphics card and core-2 duo processor. I have never run into problems with high definition content. My guess is that the source of your problem is coming from somewhere else (are you streaming the content?)
 
Old 07-03-2012, 03:32 PM   #3
kjjohny1991
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2011
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
No I am not streaming the content.The videos are in my HDD infact streamed videos are much perfect than the ones i have
 
Old 07-04-2012, 02:31 AM   #4
tailinlinux
Member
 
Registered: Oct 2010
Location: Paudpod, Botolan, Zambales, Philippines
Distribution: Mandriva, Ubuntu, Mint, Open Suse, Meego
Posts: 390
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 25
Quote:
Originally Posted by kjjohny1991 View Post
No I am not streaming the content.The videos are in my HDD infact streamed videos are much perfect than the ones i have
Did you try to play it on other player?or pc?
What media player are you using?

Ill recommend vlc.
 
Old 07-04-2012, 04:10 AM   #5
kjjohny1991
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2011
Posts: 15

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I am using vlc player.Tried using totem as well.same on all..The cpu usage shoots up when running multiple vlc or totem
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Paying it forward. wildboy1980 LinuxQuestions.org Member Intro 0 10-13-2010 01:55 AM
how to avoid paying the M$ tax browny_amiga General 16 04-16-2008 03:36 AM
I want to try Libranet 3.0 without paying $90... halo14 Libranet 15 01-02-2006 10:40 AM
Xandros-What am I paying for? Crashed_Again Linux - Distributions 12 06-04-2004 02:14 PM
paying for Linux Delmarc Linux - Newbie 8 08-26-2003 10:57 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:35 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration