LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-11-2006, 05:48 PM   #1
E.M.P99
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Distribution: Debian/ubuntu/kubuntu/gentoo
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
problem installing gentoo, on laptop


this started when i updated win 2000 to sp4..........long story short i'm installing ubuntu on it but wait i dont have 256mb of ram (192mb)so i can't even load up the installer window so i end up digging out my copy of gentoo. so gentoo boots up nice and quick, i get thru the setting it up to install and then it hangs when copying 20/100 (sys-devel/gcc-4.1.1) and after all this i'm willing to start calling around look for an old copy of windows.(but relly dont want to)


p3-650mhz
ram-192mb
HD-ide-12gb
it does have a dock where the combo drive,ethernet,power outlet,usb,ps/2,floppy is and i'm very sure it uses ide to connect the two

i'm using gentoo 206.1 live cd and would like to use gentoo more then ubuntu
 
Old 11-11-2006, 06:04 PM   #2
dxqcanada
Member
 
Registered: Sep 2006
Location: Canada
Distribution: Gentoo
Posts: 702

Rep: Reputation: 43
Are you using the 2006.1 LiveCD installer or are you installing from Stage 3 using command line ?
 
Old 11-11-2006, 06:06 PM   #3
E.M.P99
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Distribution: Debian/ubuntu/kubuntu/gentoo
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i'm using the gui installer
 
Old 11-11-2006, 06:27 PM   #4
dxqcanada
Member
 
Registered: Sep 2006
Location: Canada
Distribution: Gentoo
Posts: 702

Rep: Reputation: 43
I have tried using the installer (two versions) and have yet to make a successful installation due to one problem or another.

You might want to use the text version of the installer ... I think you can start it at the boot prompt.

I have always stepped back down to doing it the command line way. This has always worked for me.

I just installed 2006.1 on my Compaq Evo N400c:
PIII 700
192 MB ram
20 GB HDD
Dock w/ cd and floppy

I would suggest you drop down to the console prompt and follow the hand book.
 
Old 11-11-2006, 06:30 PM   #5
E.M.P99
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Distribution: Debian/ubuntu/kubuntu/gentoo
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: 15
grrrrrrrr........not what i wanted to do.

hey thanks
 
Old 11-11-2006, 06:32 PM   #6
dxqcanada
Member
 
Registered: Sep 2006
Location: Canada
Distribution: Gentoo
Posts: 702

Rep: Reputation: 43
There is also the possibility that the CD is bad and the installer could not read the file properly.

Did you run a checksum on the file after you downloaded the ISO ... and did you verify the CD after burning it ?
 
Old 11-11-2006, 06:43 PM   #7
E.M.P99
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Distribution: Debian/ubuntu/kubuntu/gentoo
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: 15
nope dont know how
 
Old 11-11-2006, 06:50 PM   #8
dxqcanada
Member
 
Registered: Sep 2006
Location: Canada
Distribution: Gentoo
Posts: 702

Rep: Reputation: 43
Go to one of the mirrors -> http://www.gentoo.org/main/en/mirrors.xml

/releases/x86/current/livecd
there will be some ISO files and a Digest file
Open the Digest file in a text editor and it will have the MD5 and SHA1 checksum values

Download a MD5 or SHA1 checker ... example for Windows -> http://en.softonic.com/index.phtml?&...on=663&by=rank

This will show you if your ISO file is good.

When you burn the ISO your burning software should have an option to verify the disk.
 
Old 11-11-2006, 06:51 PM   #9
E.M.P99
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Distribution: Debian/ubuntu/kubuntu/gentoo
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: 15
thnks again
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing Gentoo - ebuilds problem satimis Linux - Distributions 3 08-30-2006 11:15 AM
Help. Installing Gentoo on a Gateway M500 Laptop Perfekt Linux - Laptop and Netbook 1 12-24-2003 11:30 AM
novice + installing gentoo on laptop = forthcoming tradgedy? unholy Linux - Distributions 9 12-11-2003 02:40 PM
Gentoo 1.4 - problem in installing mozilla_thunderbird satimis Linux - Distributions 2 10-23-2003 03:13 AM
Problem installing Geforce4 under gentoo klarix Linux - Hardware 1 10-07-2003 03:01 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:10 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration