LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-13-2013, 03:05 PM   #1
moneymaker74
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2013
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
Unhappy Presario CQ61-420US fan starts, lights on but no beeping & no screen


I have an hp cq61-420us that I purchased about 2 years ago.

When I turn on my laptop, the lights come on and the fan starts but the wireles indicator light remains amber (doesn't turn blue) and the screen does not come on. There is also no beeping.

For the last few weeks, this would happen, but I would turn it off and on over about 30 minutes and it would eventually kick in and the screen would turn on. Now the screen will not come on at all and I can't do anything with it.

I have done a hard reset
I have done a hard reset and removed the RAM
I have done a hard reset and removed the BIT battery

Nothing has worked.

I took it apart to replace the fan about a year ago, so I don't think that is the issue.

Any help at all, please! Thank you.
 
Old 04-14-2013, 09:03 AM   #2
onebuck
Moderator
 
Registered: Jan 2005
Location: Midwest USA, Central Illinois
Distribution: SlackwareŽ
Posts: 12,601
Blog Entries: 25

Rep: Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981Reputation: 1981
Member Response

Hi,

Welcome to LQ!

You say no 'beeps' or other visual activity so try entering the BIOS and see if anything has been changed. If you can enter BIOS then the basic system is still functional. If not then you have issues that could be power or even system board problems.

Power system off, remove power & battery then open memory access to re-seat the memory. Please use caution when removing memory and re-inserting each. When you replaced fan, what was the condition of the heat pipe for the processor?

If you can enter BIOS then you could try a LIveCD/DVD and pressing F12 for a boot menu or enter BIOS to select the boot drive.

SystemRescueCD or UBCD are good to have on hand whenever you need to test a piece of equipment. Both LiveCD have good diagnostic sets to help you.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] problem with wireless Ethernet on HP/Compaq Presario CQ61-420US linluvr Linux - Laptop and Netbook 5 09-26-2010 03:00 AM
[SOLVED] Ubuntu 10.04 on Compaq Presario CQ61-320SQ PPPoE slow speed marisradu Linux - Laptop and Netbook 1 08-14-2010 04:38 PM
Display Driver for my Compaq Presario CQ61 lsaffre Linux - Laptop and Netbook 8 05-31-2010 05:14 AM
Compaq Presario CQ61-107TU SUSE 10.1 jules_currie Linux - Laptop and Netbook 6 09-05-2009 10:56 PM
Presario LED lights stryka Linux - Laptop and Netbook 1 11-15-2005 11:04 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:24 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration