LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-23-2003, 10:12 AM   #1
Kane2002
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: UK
Distribution: Slackware, Zenwalk
Posts: 173

Rep: Reputation: 30
Cool ppp0 device startup


Hey Hey!!
I have a adsl USB modem and am using the Eci Adsl drivers to connect to the net!!
I can connect and it works fine ..but i have the occasional problem!

for example i also have a XP box which i sometimes need to have the modem plugged into and when i unplug the modem and plug it into the linux box it boots up and then it doesnt load it
something like ... "Error enabling pp0 device - device not ready" even though it is plugged in
and so i have to shut down and unplug the modem for a few minutes...then plug it bak in and this seems to work !!! but this is all very time consuming and after all linux was meant/built to be on all the time wasnt it?
So i was thinking isnt there a way to manually activate the modem after bootup if it hasnt been picked up??
cos its really doing my nut in now lol
(this problem also happens when i disconnect by doing ifconfig ppp0 down to kill the connection! i have to restart afterwards!!!)
so i would really like a quick way to bring the modem bak up

Any ideas??

Thanks alot
Kane


 
Old 08-23-2003, 11:07 AM   #2
jalal
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: .bh
Distribution: Gentoo
Posts: 188

Rep: Reputation: 30
I use Eci Adsl too, I start it with "startmodem" and kill it by "killall pppd".

If I then wanted to connect again, I would "pppd call adsl updetach".

try doing the same, it is working fine with me.
 
Old 08-23-2003, 11:21 AM   #3
Kane2002
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: UK
Distribution: Slackware, Zenwalk
Posts: 173

Original Poster
Rep: Reputation: 30
hmm

well that might work after i have done the startmodem/ kill

but err...my main problem is when it doesnt pick the modem up at bootup!!
and so i really need a way to "refresh" the ppp0 device so it picks it up and so i can connect to teh net without constantly rebooting!!

thanks
Kane
 
Old 08-23-2003, 01:59 PM   #4
Kane2002
Member
 
Registered: Dec 2002
Location: UK
Distribution: Slackware, Zenwalk
Posts: 173

Original Poster
Rep: Reputation: 30
err

i have also just noticed something else ...

my connection seems to timeout after about 30 mins - 1hour

what could this be?

Kane
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Set mtu on ppp0 device? Moloko Linux - Networking 1 01-21-2014 03:52 PM
Couldn't Find Interface Ppp0: No Such Device orc Linux - Networking 10 09-12-2009 08:56 AM
Modem won't connect, no ppp0 device? jbrush Mandriva 4 12-01-2004 05:54 PM
ppp0 and startup script friskydrifter Linux - Networking 2 05-23-2004 10:35 AM
Samba via PPP0 device tnine9 Linux - Networking 0 10-12-2003 06:34 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:31 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration