LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-12-2003, 09:42 PM   #1
link1305
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Cleveland, Ohio
Distribution: Gentoo
Posts: 53

Rep: Reputation: 15
Post install trouble!


After trying to install Red Hat 9 on one of my older systems *many* times due to all kinds of problems, I finally got it to complete the installation about 10 minutes ago! The problem was I could not make a boot disk for some reason. I tried a few different floppys, and I know the floppy drive works.

Anyway, I rebooted the system after that, and when it came back on, all that was there was a white cursor blinking in the right corner.

Is there any way to get this thing to boot??

Please help!
 
Old 11-12-2003, 10:25 PM   #2
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,066
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910
From what I read I understand this is a
Linux-Only machine? Why not install
a bootloader in the MBR (You could
do that even with dual-boot)?

As far as I know RH does have a recovery-
option on their bootable Installation-CD's.
All you need to do is boot of CD, edit
the configuration file of (grub in your case?)
the boot-loader, and run it.

Good luck!
Tink
 
Old 11-12-2003, 10:36 PM   #3
link1305
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Cleveland, Ohio
Distribution: Gentoo
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 15
It should already have installed LILO or GRUB, shouldn't it have? And yes, this machine just has Linux on it. Ok, i'll try the linux rescue mode....with that does it run the install over again?
 
Old 11-12-2003, 10:41 PM   #4
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,066
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910
nope ...

I'm not sure how much assistance it gives
you, just try it... if all else fails, come back
here ... :)

Cheers,
Tink
 
Old 11-12-2003, 11:20 PM   #5
link1305
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Cleveland, Ohio
Distribution: Gentoo
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 15
"The second stage of the install you selected does not match the boot disk your using. This should not happen, so I'm rebooting you now."


I guess that makes sense, since i'm using the "Install" bootdisk. The problem must be with GRUB or LILO not being present at all. Would there be any way just to install that? Or any bootdisk I can download that will just let me select the linux kernal to load?
 
Old 11-13-2003, 06:17 PM   #6
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,066
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910
There are ways, however, they may strongly
depend on your distro.

In slack what I'd do is the following steps:

1. boot of Slack install CD
2. use the parameters
bare.i root=/dev/hda<my root-partitions number> noinitrd ro
for the kernel that I boot
3. I log in as root and do
mount -o remount,rw /
I edit lilo.conf
I run lilo
e voila :}

Maybe there's RH users out there
that can get you going?

Cheers,
Tink
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is there a way to install package *groups* post-install (LM10.1) ColKurtz Mandriva 1 02-20-2005 02:28 AM
Install OpenOffice post Distro install? xrobevansx Linux - Newbie 4 06-15-2004 06:43 AM
Post installation trouble offdahook84 Mandriva 4 03-23-2004 07:54 AM
Trouble recognising 'post' data in a php file davee Programming 4 10-20-2003 01:29 PM
ps2 mouse not detected on install or post install with mandrake 8.2 linux_learner Linux - Hardware 1 09-12-2002 10:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:50 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration