LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   Please Help (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/please-help-732143/)

Prabuddha 06-11-2009 04:40 AM

Please Help
 
Dear All:


One of our IBM X series 3250 server Installed RHEL, once I am loging to the system in GUI Mode and starting work in any application or what ever the task proceed server goes to the reboot, but it's not reboot , after word on that particular day I am unable even start the server , next day also same Situation happen.

But There is no problem in command promote usage.

Please give me a solution on this reg asps.

malekmustaq 06-11-2009 07:42 AM

Prabuddha:

I can hardly figure out what your problem is, it is very difficult to ascertain the problem from your language.

If that's the case something is wrong from your installation, maybe you have made some errors. Check the md5sum of your installer disk, then reinstall the RHEL. Reformat first your partition that hosts it.

Hope this helps.

Goodluck.

nuwen52 06-11-2009 08:25 AM

Quote:

Originally Posted by Prabuddha (Post 3570164)
after word on that particular day I am unable even start the server , next day also same Situation happen.

But There is no problem in command promote usage.

Please give me a solution on this reg asps.

Okay. Where does the server stop when you try to start the server? Hardware problem maybe? Problem in the boot loader? Are there any file system errors?

Prabuddha 06-12-2009 05:36 AM

Quote:

Originally Posted by nuwen52 (Post 3570329)
Okay. Where does the server stop when you try to start the server? Hardware problem maybe? Problem in the boot loader? Are there any file system errors?

Respectively according to you questions

1.After I log to the system(Gui mode) and when try to open any application, even open a folder it will go to reboot and stoped.

2.Server Indicate Exclamation mark (I Guessed as H/W Issue)

3.This was ruing server and i don't think so.

What will be the possible actions to take of if the issue in the category of 1 or 2

How can I check the file system errors ?



Thanks for your comments my friend.

colucix 06-12-2009 06:11 AM

Quote:

Originally Posted by Prabuddha (Post 3570164)
server goes to the reboot, but it's not reboot

What do you mean? Does the machine actually reboot or does it just return to text mode and it shows the login prompt? If it is just the X server that crashes, check the file /var/log/Xorg.0.log and look for lines with WW and EE (that mean warning and error respectively).

Prabuddha 06-12-2009 07:06 AM

ree boot issue
 
Quote:

Originally Posted by colucix (Post 3571540)
What do you mean? Does the machine actually reboot or does it just return to text mode and it shows the login prompt? If it is just the X server that crashes, check the file /var/log/Xorg.0.log and look for lines with WW and EE (that mean warning and error respectively).

I checked the Xorg.0.log there are only 2 warning and no errors.

Prabuddha 06-12-2009 07:14 AM

Quote:

Originally Posted by colucix (Post 3571540)
What do you mean? Does the machine actually reboot or does it just return to text mode and it shows the login prompt? If it is just the X server that crashes, check the file /var/log/Xorg.0.log and look for lines with WW and EE (that mean warning and error respectively).

again and again I tested this issue , now it's not reboot, but server remain shows Exclamation Mark(!) normally it's indicating once a H/W ISSUE isn't it?

colucix 06-12-2009 08:10 AM

I really don't know. At which point do you see an exclamation mark? Let's say the server reboot, the GRUB menu shows up and then...?

farslayer 06-12-2009 09:22 AM

Is the exclamation mark on the Server itself like an indicator light or LCD screen ?

I wonder
Quote:

]
http://www-01.ibm.com/cgi-bin/common...&language=enus
Automatic server restart to help reduce downtime by restarting the server in the event of system hang
Only happens in GUI
ATI video card..
System hangs and then automatically reboots as designed to recover..

What video driver module are you using ?

And what version of RHEL are you running ? 3, 4, 5 ?

TB0ne 06-12-2009 10:46 AM

Quote:

Originally Posted by farslayer (Post 3571684)
And what version of RHEL are you running ? 3, 4, 5 ?

And on that note...since you're using IBM hardware with RHEL, you are in a totally supported configuration. You should be able to contact IBM AND RedHat for support, since you're paying for it.

Prabuddha 06-15-2009 06:00 AM

Quote:

Originally Posted by farslayer (Post 3571684)
Is the exclamation mark on the Server itself like an indicator light or LCD screen ?

I wonder


Only happens in GUI
ATI video card..
System hangs and then automatically reboots as designed to recover..

What video driver module are you using ?

And what version of RHEL are you running ? 3, 4, 5 ?




exclamation mark on the Server itself


RHEL 4

TB0ne 06-15-2009 08:28 AM

Quote:

Originally Posted by Prabuddha (Post 3574225)
exclamation mark on the Server itself
RHEL 4

Ok, you're still not really answering the question, but I'll again suggest you contact either IBM or RedHat.

Since you say "on the server itself", I'll assume you mean "on the diagnostic panel display, attached to the server, as farslayer asked earlier". If that's the case, you've got broken hardware...put in a service call to IBM.


All times are GMT -5. The time now is 06:17 AM.